Campionatul Mondial 2014: De cine se teme Pele în Brazilia

Legenda fotbalului brazilian și mondial, Edison Arantes Nascimento "Pele", a mărturisit de ce echipă se teme la Campionatul Mondial 2014 din Brazilia.

Pele a recunoscut că, la Cupa Mondială care va debuta pe 12 iunie, "cel mai important pentru Brazilia este să nu întâlnească Spania", o echipă "cu un joc minunat", care este "foarte organizată și care nu are puncte slabe".

"Singura parte bună pentru noi este că Spania joacă un fotbal curat. Joacă și lasă și adversarul să joace, iar asta este important pentru o selecționată ca a Braziliei. Spania joacă un fotbal modern. Seamănă cu acea națională a Olandei din anii 70. Selecționata spaniolă are același tip de demarcare și de pase, plus forma caracteristică de a face pressing avansat", a explicat legendarul fotbalist, potrivit digisport.ro.

Vezi și: Campionatul Mondial 2014: Loturile tuturor echipelor naționale calificate

Triplul campion mondial cu Brazilia a recunoscut că "Furia Roja" îl îngrijorează, mai ales că, în opinia sa, naționala "Cariocas" va resimți lipsa lui Diego Costa și a lui Thiago Alcantara, jucători cu origini braziliene care au ales să joace pentru Spania.

"Ne-ar fi prins bine un jucător ca Thiago Alcantara. Pe el l-aș fi vrut în națională și pe vremea mea. Brazilia, cu două-trei luni înainte de turneu, avea mereu atac care era între cele mai bune din lume, deși se spunea că n-avem apărare. Acum, însă, avem o echipă foarte bună din centrul terenului spre apărare, dar în atac nu stăm prea bine. Este prima oară când se întâmplă asta în istoria Braziliei”, a continuat Pele, acum în vârstă de 73 de ani.

Duel posibil încă din optimi

Brazilia face parte din grupa A, de la Campionatul Mondial de Fotbal 2014, alături de Camerun, Mexic și Croația. De partea cealaltă, Spania e în grupa B, cu Olanda, Australia și Chile. Cele două se pot întâlni încă din optimile de finală, în cazul în care una dintre ele se califică de pe prima poziție a grupei, iar cealaltă de pe locul 2.

Citește și: Campionatul Mondial 2014: Componența grupelor și programul complet al meciurilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel