CAMPIONATUL MONDIA DE FOTBAL 2014: Poliția dispersează cu gaze lacrimogene manifestanții la Sao Paulo

Poliția din metropola braziliană Sao Paulo a folosit luni gaze lacrimogene pentru a dispersa miile de manifestanți ce susțin greva angajaților de la metrou, notează AFP, cu trei zile înaintea startului Cupei Mondiale de fotbal 2014.

CAMPIONATUL MONDIA DE FOTBAL 2014. Demonstranții au blocat la ora locală 06,00 (09,00 GMT) o arteră principală a capitalei financiare braziliene, incendiind pubele și anvelope de mașină, informează Agerpres.

Cu numai trei zile înaintea începerii Cupei Mondiale de fotbal ce va avea loc în Brazilia, angajații de la compania de metrou din Sao Paulo, metropolă ce va găzdui meciul inaugural Brazilia — Croația, au intrat în a cincea zi de grevă pentru a solicita o creștere cu 12,2% a salariilor.

CAMPIONATUL MONDIA DE FOTBAL 2014. Metroul din Sao Paulo transportă zilnic 4,5 milioane de persoane și este mijlocul de transport cel mai rapid pentru a ajunge la stadionul Itaqueirao.

Greva afectează parțial trei dintre cele cinci linii de metrou, iar efectele se resimt asupra transportului rutier, unde în ultimele zile s-au înregistrat ambuteiaje grave. Luni dimineață lungimea coloanelor de mașini blocate în trafic depășea 90 de kilometri în metropola braziliană ce are 20 de milioane de locuitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel