CNA, precizări pentru Klaus Iohannis. Când are voie să vorbească despre referendum

CNA a transmis un comunicat, după discuțiile apărute în spațiul public, legate de campania din audiovizual pentru referendumul din 26 mai.

"Având în vedere discuțiile apărute în spațiul public referitoare la campania din audiovizual pentru referendumul național din 26 mai 2019, precum și dezbaterile din cadrul ședinței publice a CNA de marți, 21.05.2019, la care au participat reprezentanți ai Administrației Prezidențiale și ai Partidului Național Liberal,

Ținând cont de dispozițiile art. 6 alin (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, potrivit cărora „Independenţa editorială a furnizorilor de servicii media audiovizuale este recunoscută şi garantată de prezenta lege".

În calitatea sa de garant al interesului public în domeniul comunicării audiovizuale,

Consiliul Național al Audiovizualului își reafirmă poziția adoptată în ședința publică din 16.05.2019 și comunicată radiodifuzorilor cu privire la campania pentru referendum, potrivit căreia aceasta se poate desfășura pe posturile de radio și de televiziune cu respectarea prevederilor legislaţiei în domeniu, respectiv în condiţiile stabilite de Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare, cu respectarea dispoziţiilor Legii audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, precum și ale Deciziei CNA nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, cu modificările şi completările ulterioare.

Precizăm încă o dată că nu este limitată posibilitatea de a include în tematica emisiunilor electorale subiectul referendumului. În privința spotului de informare a alegătorilor privind referendumul, realizat de Autoritatea Electorală Permanentă, acesta este recomandat de CNA radiodifuzorilor ca fiind de interes public. Referitor la spotul Administrației Prezidențiale privind referendumul, acesta poate fi difuzat în emisiunile electorale, conform legii", a transmis CNA, într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel