Camila Giorgi a câștigat turneul WTA de la Montreal

foto ilustrativ pixabay
foto ilustrativ pixabay

Camila Giorgi, locul 71 WTA, a învins-o, duminică, pe Karolina Pliskova, în finala de la Montreal. Scorul a fost 6-3, 7-5.

Camila Giorgi, în vârstă de 29 de ani, locul 71 WTA, a învins-o, duminică, pe Karolina Pliskova, de asemenea, în vârstă de 29 de ani, dar clasată pe locul 6 WTA, în finala de la Montreal. Scorul a fost 6-3, 7-5.

Camila Giorgi a învins-o pe Karolina Pliskova în două seturi: 6-3, 7-5, devenind campioană la Montreal. Acesta este al treilea titlu câștigat de Camila Giorgi în carieră, după Hertogenbosch, în 2015 și Linz, în 2018. Finala de la Montreal a durat o oră și 42 de minute, transmite Mediafax.

Alte ştiri din tenis: 

Jucătorul român Ştefan Paloşi, triumfător în turneul ITF de la Curtea de Argeş

Tenismanul român Ştefan Paloşi a câştigat duminică turneul ITF de la Curtea de Argeş, dotat cu premii totale de 15.000 de dolari, după ce l-a învins în finală pe argentinianul Facundo Juarez, al cincilea favorit, cu 6-4, 6-4.

Paloşi, (21 ani, 916 ATP), venit din calificări, a obţinut primul său titlu din circuitul ITF, în faţa unui sud-american de 23 ani clasat pe locul 526 în ierarhia ATP.

Cei doi jucători s-au mai înfruntat în primul tur al turneului de la Piteşti, din urmă cu o săptămână, când Facundo Juarez s-a impus în trei seturi cu 6-1, 6-7. 7-6, înainte de a fi eliminat în turul doi de Gabi Adrian Boitan.

Finala de dublu de la Curtea de Argeş a fost câştigată de perechea româno-taiwaneză Bogdan Pavel/Ray Ho, cu 6-4, 6-7 (3), 10-3 în faţa românilor Sebastian Gima şi Ştefan Paloşi.

Americana Coco Vandeweghe, protagonista unei scene de nesportivitate la un turneu ITF de tenis

O scenă bizară a avut loc pe un teren de tenis din Statele Unite, având-o în prim plan pe jucătoarea americană Coco Vandeweghe (160 WTA), fostă număr 9 mondial. Aceasta a avut un comportament nesportiv, în cadrul unui turneu ITF, refuzând să participe la încălzire, alături de adversara sa.

După ce a părăsit în primul tur turneul WTA de la San Jose, jucătoarea americană Coco Vandeweghe participă săptămâna aceasta la turneul ITF Koser Jewelers Tennis Challenge din Landisville, Pennsylvania.

Americanca a întâlnit-o miercuri, în primul tur pe georgiana Ekaterina Gorgodze, în fața căreia a și câștigat primul set, la tiebreak.

În setul al doilea, Vandeweghe a părut să aibă probleme de sănătate, apelând la un time-out medical, la jumătatea setului, pe care în cele din urmă l-a pierdut cu 6-3.

După ce Gorgodze și-a adjudecat setul, Vandeweghe a cerut un nou time-out medical și era pe punctul de a se retrage accidentată, înainte ca meciul să fie suspendat din cauza căldurii.

La întoarcere, când temperaturile s-au mai domolit, jucătoarele au fost nevoite, conform regulamentului, să facă din nou încălzire, deși niciuna dintre ele nu și-a dorit cu adevărat acest lucru.

Gorgodze a fost dispusă să respecte regulile, însă Vandeweghe a refuzat să se ridice din scaunul ei.

Vandeweghe, sfertfinalistă la Wimbledon în 2015 și 2017 și semifinalistă la Australian și US Open, s-a așezat pe scaun, înainte ca oficialii să fie nevoiți să o convingă să revină pe teren. Iar când a făcut-o, a dat dovadă de lipsă de entuziasm și profesionalism.

În timp ce Gorgodze trimitea lovituri către americancă, aceasta abia dacă a făcut un efort să lovească mingea. Vandeweghe chiar și-a schimbat racheta în mâna stângă pe tot parcursul schimbului de mingi.

"Coco era pe punctul de a renunța la meci când oficialii au spus că trebuie să oprească jocul din motive de căldură", a spus comentatorul transmisiunii TV, citat de nine.com.au.

"Este de necrezut. Coco nu vrea să se încălzească. Și spune că dacă va fi obligată să o facă, atunci nu se va mai mișca, nu va face nimic. Va face doar atât cât trebuie, ca să nu aibă probleme.", a mai spus comentatorul.

Arbitrul nu a penalizat-o, iar meciul a fost reluat și apoi suspendat la scurt timp din cauza ploii.

Vandeweghe a fost salvată în cele din urmă, după ce a avut o prestație slabă în setul al treilea, în care adversara sa a făcut un prim break, conducând cu 2-0. O ploaie torențială s-a abătut asupra zonei, câteva minute mai târziu, meciul fiind amânat pe joi.

Americanca a avut o perioadă dificilă în circuit în ultimii ani, după ce a fost urmărită de probleme fizice, încă de când a suferit o accidentare la picior, la Wimbledon, în 2018.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel