Cameron, despre gazele de șist: Nu o să iasă flăcări de la robinet

gaze-de-sist
gaze-de-sist

Premierul britanic a provocat uimire după o serie de declaraţii favorabile exploatării gazelor de şist. După părerea sa, Marea Britanie ar face o mare eroare dacă nu ar reflecta serios la exploatarea gazelor de şist, cu condiţia, spune el, ca mediul să fie protejat.

Cameron a dat asigurări că în ţară nu se va face nimic, dacă mediul înconjurător nu va fi protejat. “Nu se pune problema să avem cutremure de pământ sau flăcări ieşind din robinete. Vor exista reguli foarte clare, care vor trebui respectate şi permise, înainte de a putea începe forajele”, a spus Cameron. “Cred că am face o mare eroare ca naţiune, dacă nu am reflecta cu seriozitate la modalitatea de a încuraja fracturarea hidraulică şi perspectiva tarifelor mai ieftine aici în Marea Britanie”, a subliniat prim-ministrul conservator, în timpul unei deplasări la Darwen, în nordul ţării, potrivit jurnalul.ro.

“Cel mai generos regim fiscal din lume”

Obiectivul afişat de Guvernul britanic, de a crea regimul fiscal cel mai generos din lume pentru companiile de gaze de şist, este cel afişat de ministrul britanic de Finanţe, considerat a fi mâna dreaptă a premierului Cameron. Obsbourne vrea relansarea revoluţiei gazului de şist şi a anunţat recent reduceri fiscale în beneficiul industriei fracturării hidraulice, comentează şi myEurop.info.

El propune o impozitare redusă cu 30% pentru aceste noi companii extractoare. Un adevărat cadou fiscal, comparativ cu taxa de 62% la care sunt supuse exploatările petroliere recente din Marea Nordului şi cu cea de 81% pentru exploatările marine (offshore) mai vechi.

Acest nou regim fiscal ar urma să fie inclus în legea finanţelor din 2014. O nedreptate, în ochii numeroşilor cetăţeni obligaţi să strângă cureaua în numele austerităţii bugetare.

“Gazele de şist sunt o resursă cu un enorm potenţial de extindere a mixului energetic al Regatului Unit”, susţine conservatorul George Osborne, afirmând dorinţa de a face din Marea Britanie un lider al revoluţiei gazelor de şist. Argumentele sale? Crearea de mii de locuri de muncă şi preţuri la energie rezonabile, pentru mii de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel