Cameră: Proiectul care modifică un articol din Codul fiscal privind încurajarea sponsorizărilor, adoptat

[] []

26 iun 2019 / 13:11
Salveaza PDF Comentarii

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege care prevede ca aceia care efectuează sponsorizări sau acte de mecenat, precum şi cei care acordă burse private să scadă din impozitul pe profit datorat suma aferentă cotei de 0,75% la cifra de afaceri.

Actul normativ modifică art.25 alin.(4) lit.i) din legea 227/2015 privind Codul fiscal, cu referire la cheltuielile care nu sunt deductibile la calculul impozitului pe profit, în sensul că cei care efectuează sponsorizări sau acte de mecenat, precum şi cei care acordă burse private scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat până la nivelul valorii de 35% din impozitul datorat.

În prezent, Codul fiscal prevede la art.25 alin.(4) lit.i) că nu sunt deductibile cheltuielile de sponsorizare şi/sau mecenat şi cheltuielile privind bursele private. Acelaşi articol arată că cei care efectuează sponsorizări sau acte de mecenat, precum şi cei care acordă burse private scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre valoarea calculată prin aplicarea a 0,5% la cifra de afaceri şi valoarea reprezentând 20% din impozitul pe profit datorat.

Deputaţii au adoptat proiectul cu 281 voturi "pentru" şi o abţinere. 

Camera Deputaţilor este for legislativ decizional. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26