Cameră - moţiune Justiţie. România, comparaţie cu Rusia

Parlamentul României
Parlamentul României

Deputatul PSD Nicuşor Halici a declarat marţi că singura ţară din Europa care are incriminat abuzul în serviciu este Rusia. 

"Dacă politicienii actuali ai coaliţiei sunt corupţi, despre cei care au tăiat pensiile, salariile, au închis şcoli, spitale sau au împrumutat românii cu peste 40 de miliarde de euro fără să construiască nimic în ţara asta, ăia cum să îi mai numim? În condiţiile date, lexicul nu este suficient şi trebuie inventat un alt cuvânt. Pe de altă parte, consideraţi că abuzurile şi condamnările produse în frenezia asta a acuzării fără fundamentare a soluţiilor dosarelor din politică au fost ceva fascinant, că aşa le arătaţi de multe ori. Care corupţie, stimaţi colegi, abuzul în serviciu, că doar ăsta a rămas de o bună perioadă de timp?

Adică faptele, că asta înseamnă abuzul în serviciu, ale celor care muncesc şi mai şi greşesc, că aşa se întâmplă. Dacă ai greşit, atunci este abuz în serviciu pentru funcţionari şi atunci eşti corupt. Asta trebuie să arătăm, asta este normalitatea din ţările membre UE la care ne raportăm cu atâta emfază? Nu, nu este asta. Şi, dacă tot mai vorbim de abuz în serviciu şi de alte ţări, păi ştiţi cine mai are abuz în serviciu reglementat în Europa? În Uniunea Europeană nu are nimeni. Rusia, doar Rusia are abuzul în serviciu incriminat. Aşa că lăsaţi-o mai moale", a spus Halici, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple pe Justiţie. 

"SRI a primit competenţe pe legile Justiţiei în afara Constituţiei, prin hotărâri administrative, prin hotărâri ale CSAT"

"Aceste modificări ale legilor Justiţiei sunt de fapt o cerinţă imperioasă a nevoii de adevăr, de dreptate şi de legalitate. Ele vin ca o necesitate a reaşezării societăţii acolo unde ar trebui să fie - într-o matcă constituţională şi într-un act de justiţie independent", a susţinut el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel