Urmărește emisiunea live


Camera Deputaților, ședință tensionată. Opoziția cere revocarea lui Dragnea

Miercuri, are loc o ședință tensionată în Camera Deputaților, opoziția cerând revocarea liderului PSD, Liviu Dragnea, de la șefia Camerei Deputaților, informează Antena 3.

La ora publicării acestei știri, ședința din Camera Deputaților este în plină desfășurare, fiind marcată de tensiuni, după ce Raluca Turcan, deputat, a cerut, în urmă cu puțin timp, să intre pe ordinea de zi un proiect, informează Antena 3, în cadrul emisiunii „Previziuni”.

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a cerut revocarea lui Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputaților. Totodată, a cerut şi revocarea lui Florin Iordache din funcţia de vicepreşedinte.

Declarații Turcan

„Aţi condus şedinţa de plen de declaraţii politice în afara Regulamentului, întrucât Biroul permanent a desemnat-o pe doamna Mihălcescu să conducă sesiunea de declaraţii politice şi, dacă se schimbă preşedintele de şedinţă, plenul este suveran. Ar fi trebuit să supuneţi votului plenului preşedintele de şedinţă. Există la Biroul permanent o solicitare de revocare a domnului Florin Iordache din funcţia de vicepreşedinte al Camerei pe motive de încălcare a Constituţiei. Propunerea de revocare a preşedintelui Camerei Deputaţilor a fost respinsă în Bp, ceea ce este în afara Regulamentului pentru că Bp ar fi trebuit să o transmită plenului. Aşadar, astăzi vă solicităm ca pe ordinea de zi de plen să fie înscrise două solicitări de revocare: a preşedintelui Liviu Dragnea şi a vicepreşedintelui Florin Iordache”, a spus liderul grupului PNL de la Cameră, Raluca Turcan.

Totodată, a solicitat ca plenul să fie condus de vicepreşedintele Camerei Marilen Pirtea (PNL), iar votul să se facă prin ridicare de mână.

Iordache, anunț

Preşedintele de şedinţă, Florin Iordache, a răspuns că în niciun caz nu va supune votului ceea ce a propus Turcan. „Asta înseamnă să citeşti aşa cum îţi convine, atunci când ai deficienţe de a înţelege un Regulament. Dacă era atentă, doamna lider de grup citea în integralitate Regulamentul. Pentru a putea fi introdus un proiect pe ordinea de zi trebuia, potrivit articolului 69, ca toţi liderii de grup să fie de acord cu introducerea acestui proiect pe ordinea de zi. Atunci când se solicită în Biroul permanent revocarea preşedintelui Camerei, preşedintele Camerei la acel moment şi şedinţa de Bp cât şi conducerea plenului încredinţează conducerea Camerei unui vicepreşedinte, deci în condiţiile în care ajungeaţi regulamentar să solicitaţi revocarea preşedintelui, în acel moment preşedintele era obligat să predea conducerea Bp, dar şi a plenului unui vicepreşedinte. Revocarea mea, cât şi a preşedintelui se poate face la solicitarea grupului parlamentar din care provin, deci, dacă eraţi atenţi la articolul 26, se spune foarte clar cine numeşte şi cine poate revoca. Dacă pentru sancţionarea preşedintelui se poate discuta întâi introducerea în Bp, venim apoi cu un vot, dumneavoastră aţi solicitat direct revocarea unui vicepreşedinte şi a unui membru al Bp direct în plen', a spus Iordache. Acesta a precizat că a condus şedinţa de declaraţii politice după ce preşedintele Camerei i-a încredinţat această atribuţie, lucru perfect regulamentar.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel