Camera Deputaților decide miercuri solicitarea DNA de a-i ridica imunitatea lui Florin Cîțu

Foto: Inquam
Foto: Inquam

Biroul permanent al Senatului a decis, luni, ca plenul să discute miercuri solicitarea DNA referitoare la începerea urmăririi penale în cazul fostului premier Florin Cîţu, în prezent senator, acuzat de abuz în serviciu în dosarul vaccinurilor anti-COVID. 

Comisia juridică are termen tot până miercuri, 29 noiembrie, la ora 10,00, în vederea formulării unui punct de vedere ce va fi transmis plenului, cel în măsură să încuviinţeze sau să respingă solicitarea. Senatorul PNL Florin Cîţu se află, luni, împreună cu doi avocaţi, la Comisia juridică, pentru a-şi studia dosarul.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, joia trecută, că a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referatul unei cauze în vederea sesizării preşedintelui României şi Senatului pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale faţă de fostul premier Florin Cîţu şi foştii miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu în legătură cu achiziţia de vaccin anti-COVID.

Citește și - Ciutacu, despre Voiculescu: Dacă tot n-a luat Oscarul cu Tolontan cu filmul despre Colectiv, Magicianul mai are o șansă. Să ia cu executare

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, joi, că a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referatul unei cauze în vederea sesizării preşedintelui României şi Senatului pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale faţă de trei persoane cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu în legătură cu achiziţia de vaccinuri anti-COVID.

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a afirmat, joi, că vaccinarea anti-COVID s-a aflat în subordinea premierului în perioada pandemiei şi acesta a luat şi deciziile privind achiziţia de vaccinuri.

Victor Ciutacu a comentat acest subiect.

„"Victimele", "eroii" și "inocenții" se duc pe tubulatură la Târgșor, la fătălăi? Sau vor și ei imunitate (euro)parlamentară? Nu ajută la nimic, că fapta e-n țară, să-i întrebe înainte pe Nea Gigi și/sau pe Adrian Severin. Altfel, e bună aia a lui Drulă cu "şi dacă ne iau unul câte unul". O avea vreo amintire de când era la Transporturi? Eu zic să se spovedească la DNA. Uite, pe Barna l-a ajutat. Oricum, procurorul de caz e bun ascultător și competent. Doar a demonstrat asta când l-a băgat pe Dragnea în pușcărie. Pe vremea când Ghinea vota DNA. Nu e așa mult de atunci...

P.S. Dacă tot n-a luat Oscarul cu Tolontan cu filmul despre Colectiv, Magicianul mai are o șansă. Să ia cu executare. Știu că are copil mic, dar până dă juniorul Capacitatea iese”, a scris Victor Ciutacu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel