Camera de muzeu în care intri și vezi dacă ai cancer. Îți schimbă viața pentru totdeauna

femeie
femeie

O turistă a făcut o vizită la un muzeu și a aflat că are cancer.

Bal Gill, în vârstă de 41 de ani, a mers în ″Camera Obscura & World of Illusions″⁣, un muzeu din Edinburgh, Scoția. Când a intrat într-o încăpere cu camere cu termoviziune, a observat că pieptul stâng îi apărea în imagini cu o culoare diferită. La întoarcerea acasă, a consultat un medic. Acesta din urmă i-a confirmat că are o tumoră în stadiu incipient. Atunci Gill a aflat că oncologii pot folosi aceste camere termice ca instrument de diagnostic.

Este un test non-invaziv care folosește o cameră specială pentru a măsura temperatura pielii de pe suprafața sânului. Pe măsură ce celulele canceroase cresc și se înmulțesc foarte rapid, fluxul sanguin și metabolismul sunt mai mari, ceea ce crește temperatura în această regiune.

”Această vizită mi-a schimbat viața"


Gill a spus că atunci când a intrat în încăperea în care există camere cu termoviziune, ea și familia sa au început să își miște brațele și să se uite la imagini.


"Făcând acest lucru, am observat un loc fierbinte în sânul stâng. Am găsit că este ciudat și, uitându-ne, am văzut că alți oameni nu au așa ceva. Am făcut o poză și am continuat vizita la muzeu”, a povestit Gill pentru BBC MUNDO.


Câteva zile mai târziu, când s-a întors acasă, a examinat imaginea. Apoi, pe Internet, a găsit mai multe articole despre cancerul de sân și camerele termice. Ulterior a fost diagnosticată cu cancer de sân în stadiu incipient și a suferit două intervenții chirurgicale, inclusiv o mastectomie. Va reveni în sala de operație în noiembrie și a fost informată că nu va mai avea nevoie de chimioterapie sau radioterapie.

”Fără această cameră, nu aș fi știut niciodată că am cancer. Știu că nu acesta este scopul locului respectiv, dar pentru mine a fost o vizită care mi-a schimbat viața”, a zis Gill.

Directorul general al ″Camera Obscura & World of Illusions″⁣ a spus că personalul muzeului nu și-a dat seama de potențialul acestei camere de a detecta simptomele cancerului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel