Camelia Şucu va cultiva legume Bio pe un teren de lângă Capitală

Camelia Şucu, una dintre cele mai de succes femei  de afaceri din România, începe să investească în agticultură. Pe un teren de 4 hectare de la Ciolpani,  luat în arendă, Camelia Șucu se va ocupa de producția legumelor și fructelor Bio.

"Voi începe la anul producţia pe cele 4 hectare de teren pe care le-am luat în arendă. Pentru un hectar am cumpărat deja solarii să testez cu merg lucrurile. Vreau să fac o fermă de legume bio, vreau să ajung la gustul românesc al roşiei pe care ni-l aducem aminte şi pe care îl căutăm în supermarketuri sau în pieţe. România are o şansă prin pământul pe care îl are, pentru că este foarte bun şi odihnit. Există cerere de produse bio din partea ţărilor din Asia, din ţările arabe. Dacă cererea este atât de mare, există loc cu singuranţă de creştere", a declarat Şucu la un forum pe teme economice.

Ea a arătat că terenurile sunt amplasate în localitatea Colpani, din judeţul Ilfov, iar pentru serele pe care le-a cumpărat pentru un hectar de teren, investiţia s-a ridicat la 250.000 de euro, susţinută din fonduri proprii.

Citește și: Elena Udrea, pentru DCNews: "Sunt o femeie singură la 40 de ani și trebuie să mă organizez!" Cum și-a cumpărat terenul, ce planuri de afaceri are și unde va locui

"Având în vedere că am destul de multe proiecte şi că în România nu este uşor să fii antreprenor în serie, trebuie să te mişti şi trebuie să ţii un ochi pe toate proiectele, am preferat să fiu aproape de Bucureşti. Nu lucrez singură, suntem mai mulţi asociaţi. Pentru solarii au fost alocaţi bani din fonduri proprii. Pe celelalte trei hectare, vom începe de asemenea producţia, dar în câmp, de legume şi fructe. Vrem să vindem produsele la Piaţa de Gros pe care am dezvoltat-o şi de asemenea facem parte din grupul Agro Natural, care anul acesta termină de construit o hală unde vom colecta, ambala şi livra produsele", a explicat Şucu.

Şucu intenţionează să cumpere seminţele pentru obţinerea produselor bio de la producătorii locali, dar şi de la centrele de cercetare din domeniul agricol. Ea vrea să cultive roşii, castraveţi, ardei, roşii cherry, precizează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel