Urmărește emisiunea live


Camelia Gavrilă, propusă ministru al Educației: Discutăm totul la modul ipotetic

FOTO: Camelia Gavrilă / Facebook
FOTO: Camelia Gavrilă / Facebook

Camelia Gavrilă, propunerea premierului Viorica Dăncilă pentru a prelua portofoliul Ministerului Educației, crede că, având în vedere contextul politic „complex", importantă este acum asigurarea funcționalității sistemului.

Camelia Gavrilă, propunerea premierului pentru portofoliul Ministerului Educației, crede că în perioada următoare trebuie asigurată funcționalitatea sistemului, pentru că „au fost nenumărate schimbări intempestive și necalculate și fără a discuta cu partenerii sociali".

„În condiţiile în care ne aflăm la un final de mandat şi într-un context politic destul de complex, cred că o abordare raţională este aceea de a asigura o anumită funcţionalitate şi calitate a sistemului, de a asigura predictibilitatea sistemului educaţional pentru că au fost nenumărate schimbări intempestive şi necalculate şi fără a discuta şi cu toţi partenerii sociali, fie că vorbim de profesori, de sindicate sau de elevi sau de studenţi", a declarat Camelia Gavrilă, pentru Mediafax. Ea a precizat, cu privire la numirea ei că „vorbim de o ipoteză şi de o propunere, deci discutăm totul la modul ipotetic".

Prioritățile din educație

Aceasta susține că o altă prioritate este demararea procedurilor pentru organizarea licitațiilor pentru manualele de clasa a 8-a.

„Pe de altă parte, însă trebuie să privim şi spre viitor şi aş sublinia câteva urgenţe care trebuie să se afle pe o foaie de parcurs pe orizont mediu: o arhitectură curiculară care să se orienteze şi spre învăţământul liceal, demararea urgentă a procedurilor pentru licitaţiile, deci analiza, selecţia manualelor şi licitaţia manualelor pentru clasa a 8-a, să sperăm că cele de clasa a 7-a vor ajunge cât mai repede şi vor veni şi trebuie să pregătim momentul pentru clasa a 8-a. Pe de altă parte, cred că va trebui să ne referim puţin la evaluare, desigur, corelat şi cu o legislaţie a învăţământului care va veni puţin mai târziu, cum facem ca aceste noduri - zonele de trecere de la un nivel la celălalt - să fie bine gândite, să asigure o selecţie riguroasă a elevilor, dar să fie în timp şi pasarelele acelea de trecere. Dacă să spunem un copil optează pentru profesională, dar îşi doreşte mai târziu să meargă spre liceu şi îşi găsesţe o anumită activitate şi posibilitatea de a studia mai mult să poată să facă acest lucru sau invers", a mai spus Camelia Gavrilă.

Calitatea educației în școli 

Ea crede că unele proiecte, deja începute, trebuie generalizate, astfel încât să se uniformizeze calitatea educației în toate școlile.

„Vorbim de profesori, vorbim de ziduri, de infrastructură, de digitalizare, multe lucruri care trebuie făcute, ele fiind o normalitate, în mare parte sunt începute, sunt proiecte începute, dar trebuie treptat generalizate pentru ca egalitatea de șanse și uniformitatea calității educaționale să se regăsească în toate școlile.

VEZI ȘI: Cine este Camelia Gavrilă, propusă la Ministerul Educației Naționale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel