Călin Popescu Tăriceanu vrea schimbări la serviciile secrete din România. Despre ce modificări vorbește

Prezidențiabilul Călin Popescu Tăriceanu a vorbit, duminică seara, despre mai multe schimbări care consideră că ar trebui făcute în funcționarea serviciilor secrete din România.

Președintele Senatului consideră că șefii serviciilor secrete trebuie să întrunească un consens la nivelul partidelor politice, pentru ca schimbarea șefului statului să nu conducă și la schimbarea conducerii acestor servicii. De asemenea, liderul PLR nu este de acord cu aparițiile publice ale șefilor de servicii secrete.

"Mă preocupă foarte mult dorința șefilor serviciilor secrete de a fi personaje publice foarte vizibile. Nu cred că acesta e rolul lor.

În Marea Britanie sau în Israel, șeful serviciilor secrete nu apare în public. Aș prefera, la nivelul serviciilor secrete, să existe o alegere care să dea stabilitate și credibilitate acestor servicii, în așa fel încât ele să nu fie bănuite de partizanat sau influențe politice. Pentru acest lucru, persoanele desemnate în aceste funcții trebuie să întrunească un oarecare consens la nivelul partidelor politice, pentru ca, la schimbările de conducere la Președinția României, să nu survină schimbările acestea.

Asta este perspectiva pe care aș vedea-o în ceea ce privește funcționarea serviciilor secrete", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, citat de Agerpres.

Vezi și: Sondaj: Ponta îl spulberă pe Iohannis. Cine e pe 3, cine e deziluzie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel