Tăriceanu, primele declarații, după ieșirea ALDE de la guvernare

Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a făcut primele declarații, după ieșirea ALDE de la guvernare.

"Azi, la 10.00 dimineața, am fost la o întâlnire cu dna Dăncilă, am discutat despre rămânerea la guvernare. Am așteptat de la dna premier să-mi spună dacă are în vedere un plan articulat – nou program de guvernare, o echipă restructurată la guvern, un număr redus de secretari de stat. La toate aceste întrebări la care așteptam un răspuns favorabil nu am avut nici un fel de contrapropunere.

I-am spus doamnei premier că le voi prezenta colegilor situația. Colegii au luat hotărârea de a se renunța la continuarea guvernării alături de PSD. Noi nu putem să cauționăm în continuare măsuri precum OUG 114, nu putem merge mai departe cu construcții bugetare care nu pot merge mai departe. L-am constatat atât la nivel local, cât și la nivel central.

Am încercat vreme îndelungată să credităm această guvernare. Ne despărțim azi civilizat, urăm PSD și doamnei premier misiune cât mai ușoară în continuare. Noi vom trece în Opoziție. Am renunțat la candidatura la prezidențiale pentru a nu se mai spune că intenția pe care am manifestat-o de a părăsi coaliția este bazată pe decizia PSD de a-și desemna un candidat la prezidențiale (...). Luni, îmi voi anunța demisia oficială din funcția de președinte al Senatului.

Le-am propus colegilor să susținem un candidat independent la președinția României, pe Mircea Diaconu (...). Cred că e nevoie de un candidat independent. Suntem dispuși să îi acordăm sprijinul logistic și, dacă e considerat util, foarte bine. Am discutat acest lucru și cu Pro România și Victor Ponta s-a declarat de acord să îl sprijine. Am votat azi o Alianță electorală ALDE și Pro România pentru susținerea lui Mircea Diaconu ", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

_______________________________________________________________________________________________

DCNews va transmite LIVE primele declarații ale lui Călin Popescu Tăriceanu, după ieșirea ALDE de la guvernare.

În urmă cu scurt timp, ALDE a votat denunțarea protocolului cu PSD și iese de la guvernare. Au fost două abțineri pentru retragerea de la guvernare, două abțineri pentru denunțarea protocolului cu PSD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel