Călin Popescu Tăriceanu: Precizări privind numirea unui nou judecător la CCR, după demisia lui Toni Greblă

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a oferit, miercuri seară, câteva precizări privind procedura numirii unui nou judecător la Curtea Constituțională, în contextul în care Toni Greblă a demisionat astăzi din funcția deținută la CCR.

Potrivit președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, procedura pentru numirea unui nou judecător al CCR va începe după ce demisia lui Toni Greblă va fi publicată în Monitorul Oficial și Senatul va lua act de aceasta, relatează Agerpres.

De asemenea, Tăriceanu a explicat și cine trebuie să facă noua propunere.

"Tot grupul parlamentar care a făcut propunerea și pentru Toni Greblă (face propunerea — n.r.). Din câte bănuiesc, a fost propus din partea grupului majoritar, PSD. Acest lucru se va discuta fără îndoială în cadrul Senatului. Nu e obligatoriu să fie un membru al Senatului (viitorul judecător al CCR — n.r.). Nu știu pe cine au în vedere, dacă au în vedere. Cred că lucrurile s-au precipitat destul de rapid și nu știu dacă există în momentul de față o propunere în acest sens", a mai spus Tăriceanu, precizând ulterior că cel nominalizat trebuie să fie "un jurist care să îndeplinească condițiile pe care le cere legea pentru a ocupa funcția de judecător la CCR".

Precizările președintelui Senatului survin după ce Toni Greblă a demisionat, astăzi, din funcția de judecător al Curții Constituționale.

Toni Greblă, demisie din CCR. Curtea Constituțională: Au existat presiuni

 

Anterior, Tăriceanu a anunțat că a primit solicitarea din partea procurorului general privitoare la Toni Greblă, prin care se solicită aprobarea arestării preventive și trimiterea în judecată.

"Documentele au sosit. Ele vor intra pe circuitul prevăzut de Regulamentul Senatului. Va fi sesizat Biroul permanent și în cadrul Biroului vom decide ce vom face în continuare. În mod normal, cum am procedat și în alte cazuri similare, ele vor fi înaintate Comisiei juridice spre analiză", a spus Tăriceanu, subliniind însă că, în contextul demisiei lui Toni Greblă din calitatea de judecător al Curții, cererea procurorului general "nu mai are obiect", fapt care poate fi constat și de către Biroul permanent al Senatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel