Călin Popescu Tăriceanu, negocieri cu ciobanii. Ce a decis

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a purtat negocieri cu reprezentanții ciobanilor. 

Soluția găsită de președintele Senatului este să trimită responsabilitatea către Guvern, care să adopte o ordonanță de urgență prin care să satisfacă cererile oierilor. 

Călin Popescu Tăriceanu a subliniat că a găsit această măsură de urgență pentru că parlamentarii intră în vacanță și nu-i mai pot ajuta pe ciobani. 

"Există o serie de restricţii legate de dreptul de proprietate pe care îl revendică (reprezentanţii crescătorilor de animale - n.r.), de perioada de stabulaţie, precum şi de folosirea limitativă a numărului de câini de însoţire a turmelor. Aceste revendicări (...) mi se par corecte, dar ele trebuie transpuse în legislaţie. Având în vedere că Parlamentul se apropie de vacanţă, este foarte greu să ne angajăm în faţa reprezentanţilor oierilor cu o rezolvare pozitivă în sensul aşteptărilor pe care le au până la sfârşitul sesiunii. De aceea, le-am propus să vorbesc cu premierul Cioloş, să îi transmit aceste revendicări, cu rugămintea ca ele să fie preluate şi rezolvate printr-o OUG care trebuie să fie promovată de Ministerul Mediului, împreună cu Ministerul Agriculturii. Aceasta este soluţia pe care am găsit-o", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel