Călin Popescu Tăriceanu, nedumerit de ce a spus Klaus Iohannis

Călin Popescu Tăriceanu, președinte al Senatului și lider al PLR, și-a exprimat, luni, nedumerirea legată de o remarcă pe care noul președinte al României, Klaus Iohannis, a făcut-o duminică seară, după anunțarea primelor rezultate exit-poll: "Ne-am luat țara înapoi".

La o zi după înfrângerea din turul II al alegerilor prezidenţiale, liderii PSD, UNPR, PC şi PLR au susţinut o conferinţă de presă în care şi-au prezentat concluziile. 

Unul dintre vorbitri a fost și Călin Popescu Tăriceanu, care a lansat critici dure la adresa noului președinte al Românie, Klaus Iohannis, apreciind că „rămâne o persoană inadecvată pentru funcţia de preşedinte".

"Vom respecta votul cetățenilor. Rezultatul nu este cel pe care l-am așteptat, dar așa e în democrație. Este însă important de subliniat un lucru: așa cum noi respectăm rezultatul votului din 2014, cred că și adversarii noștri trebuie să respecte rezultatul votului din 2012, de la alegerile parlamentare. Am fost alături de Victor Ponta în turul II, ne-am asumat împreună proiectul USL 2 și, ca atare, tot împreună, îmi asum și o parte a eșecului.

Aest lucru nu înseamnă că mi-am schimbat opiniile sau că depun armele. (...)

Rămân însă de părerea că Domnul Klaus Iohannis, cu toate că e câştigătorul, rămâne o persoană inadecvată pentru funcţia de preşedinte. Consideră că nu are nici experienţa, nici competenţele necesare pentru a fi președinte al României. Cred că nu va reprezenta decât o continuare a regimului Băsescu şi, fiind înconjurat și manevrat de cei din PDL, o să asistăm la o continuare a regimului Băsescu, care nu a lăsat o amintire plăcută în România.

Nu pot să trec peste remarca pe care Klaus Iohannis a făcut-o ieri: "ne-am luat ţara înapoi". Această remarcă nu o înţeleg, nu ştiu cui era dată ţara. Mi se pare că e o remarcă tipică de Băsescu, parcă ar fi fost rostită de el şi lucrul ăsta mă pune pe gânduri pentru că Iohannis s-a declarat că va fi un preşedinte al tuturor românilor. Dacă va începe iar să divizeze România e un semn prost", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Duminică seară, imediat după ce Victor Ponta și-a recunoscut înfrângerea și a spus ca l-a sunat pe liderul ACL pentru a-l felicita pentru victoria la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis a postat, pe Facebook, o imagine cu mesajul: "Am castigat! Ne-am luat tara inapoi". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel