Călin Popescu Tăriceanu la întâlnirea cu ambasadorii: Vedem un spectacol deplorabil al cătușelor

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, după întâlnirea cu reprezentantii mai multor ambasade, că a vorbit despre un "spectacol deplorabil" al cătușelor. Acesta a mai spus  că i se pare inacceptabil ceea ce a anunțat că face SRI, anume urmarirea unui dosar după ce a fost adus la cunoștinta Justiției.

"Le-am spus ambasadorilor ca statul de drept nu insemna intarirea institutiilor represive ale statului ci institutii care sa apere cetatenii de abuzuri pe care unii le pot face", a declarat Tariceanu. "Vedem acest spectacol deplorabil al catuselor, un show cu oameni purtati de colo pana colo, apare senzatia de transfer a justitiei din sala de judecata in strada", a mai spus Tariceanu ca a vorbit cu reprezentanți ai unor ambasade.

"Justitia sa nu se indeparteze de la rolul ei esential, avem semnale ca dosarele sunt insotite de serivicile secrete pana la final, ceea ce e inadmisibil din punctul meu de vedere", a mai declarat Tariceanu. Afirmatia vine in contextul in care șeful Direcției Juridice a Serviciului Român de Informaţii, general Dumitru Dumbravă, a atras recent atentia ca SRI isi mentine 'interesul' pana la finalizarea definitiva a unei cauze penale.

Citește și: Zgonea dezvăluie ce a vorbit cu americanii despre schimbarea Codului Penal

In declaratia sustinuta in fata ziaristilor Tariceanu a precizat ca initial insarcinatul american cu afaceri il invitase, alaturi de alti politicieni, la resedinta sa alaturi, dar a refuzat, in conditiile in care "discutiile intre politicieni nu isi au locul in ambasadele statelor straine, ele trebuie sa se desfasoare in parlament".

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, s-au intalnit, miercuri, cu ambasadorii Regatului Unit al Marii Britanii şi Regatului Ţărilor de Jos, Paul Brummell şi, respectiv, Mattheus van Bonzel, precum şi cu însărcinatul cu afaceri a.i. al SUA, Dean Thompson, şi şeful adjunct al Misiunii Ambasadei Germaniei, Achim Troster.

Întrevederea celor doi președinți ai Camerelor Parlamentului cu ambasadorii a avut  loc la solicitarea  reprezentantului  SUA la București, Dean Thompson.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel