EXCLUSIV  Călin Popescu Tăriceanu, dezvăluiri. De ce s-a rupt alianţa cu PSD

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU, liderul ALDE, a dezvălui în direct la DCNews de ce s-a rupt alianța cu PSD. 

”Toate analizele converg către aceeași constatare. Cu toate că în plan economic a avut rezultate bune, aș spune, și după cum știți în toată lumea criteriile economice sunt cele care fac cetățeanul să considere că țara lui merge într-o direcție bună sau proastă, ei bine, la noi situația este în felul următor, din punct de vedere economic: România a înregistrat în ultimii ani printre cele mai înalte rate de creștere a Produsului Intern Brut, s-au mărit salariile, s-au mărit pensiile, șomajul a scăzut extrem de mult astfel că în momentul de față discutăm despre o criză de forță de muncă și, totuși, peste 70% din cetățeni consideră că România se îndreaptă într-o direcție greșită, iar această constatare am făcut-o de o bună bucată de vreme.

De peste un an și jumătate. Coaliția și Guvernul nu au fost capabile să comunice eficient. Dezbaterea publică a fost deturnată pe teme false precum așa-zisul asalt asupra justiției când, de fapt, ceea ce s-a reușit a se face este redarea independenței judecătorilor și eliminarea influenței serviciilor de informații din actul de justiție, dar în politică discutăm de percepții, iar percepțiile devin realități.

Alegerile pentru Parlamentul European nu au făcut decât să confirme acest declin accentuat al partidelor componente ale coaliției, sigur, proporțional, dar declinul este dramatic și în cazul nostru și al PSD-ului. Am avut o discuție cu doamna prim-ministru în care am spus că e necesară o relansare a coaliției și a Guvernului cu măsuri care să fie în direcția procupărilor care sunt pe agenda publică a cetățeanului. (...) Nici pe candidatura la prezidențiale, nici pe componenta guvernamentală nu au fost înțelese ca necesitate vitală de cei de la PSD”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu în direct la DCNews.

Vezi mai mult în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel