Călin Popescu Tăriceanu: Programul PNL de guvernare, RATAT. O nebunie în PNL

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit, vineri, la DCNEWS LIVE, despre programul de guvernare al PNL, pe care-l consideră "ratat" și despre noul PNL, care nu-și găsește echilibrul. 

"N-am avut senzația că suntem sub presiune din cauza programului lansat de noul PNL, care e vechiul PDL. Săptămâna trecută, am făcut o conferință de presă în care am analizat puțin acest program, prezentat de domnul Predoiu și, după ce am făcut monitorizarea mass-media, am observat că noi am avut o  mediatizare superioară celei care a fost la lansarea programului PDL. Din punctul acesta de vedere n-aș putea să spun că e o presiune, dar, sigur, poate e mai important conținutul. Totul trebuie discutat și într-un anumit context, contextul în care Guvernul pe care-l susținem și din care facem parte în cadrul coaliției, a lansat în dezbaterea publică Codul Fiscal, care este practic un program de măsuri economice ultraliberale, pe care eu l-am numit o adevărată terapie de șoc liberală pentru economia românească, care a preluat locul în dezbaterea publică și a fost urmat de lansarea programului PNL. Programul PNL are cam jumătate de măsuri care sunt asemănătoare cu cele din Codul Fiscal, fără ca să aibă și restul, e ca un fel de mașină care are jumătate de motor și o mașină cu jumătate de motor nu merge jumate, ci nu merge deloc. Au o problemă de credibilitate uriașă, pentru că cei care promovează astăzi programul sunt lideri ai noului PNL, care sunt cei proveniți din PDL care s-au făcut remarcați și au rămas în conștiința publică ca fiind promotorii măsurilor de austeritate din anul 2010, aduc aminte tăierea salariilor, tăierea pensiilor, creșterea taxelor, a TVA-ului, acum vin cu măsuri la polul diametral opus. E greu de imaginat că cetățenii vor avea încredere. Știți bine proverbul românesc: Cel care s-a fript cu ciorba suflă și-n iaurt. Eu nu cred că ei mai au cum să iasă, au o problemă uriașă de credibilitate, care se vede și-n sondaje care este scorul de popularitate al PNL, el este dublu față cel mai bine cotat dintre liderii actualului PNL", a spus Călin Popescu Tăriceanu, la DCNEWS LIVE.

PNL-PDL, aceeași tactică a lui Traian Băsescu. Un program ratat 

Președintele Senatului a amintit că-n ultimul sondaj, realizat de Marius Pieleanu, PNL avea 42%, iar Vasile Blaga avea un scor foarte mic. Călin Popescu Tăriceanu a subliniat că voia să spună că președintele Klaus Iohannis trage PNL-ul după sine. "În 2004, după alegerile prezidențiale cu parlamentare, Alianța D.A. a avut o creștere, după alegerile din 2008 la fel și după 2009 transferul de la Băsescu către PDL. Se întâmplă acum același lucru, nu e meritul PNL, are o problemă serioasă de credibilitate și, mai ales, trebuie să observăm că după ce acest proiect de fuziune a început, practic, fuziunea nu se realizează, sunt permamente scandaluri între PNL și PDL. Am văzut știri referitoare la solicitarea unora din PNL de a nu se mai întâlni cu cei din PDL, văd că intervine și Vanghelie în lucrurile astea, e o nebunie întreagă care nu-i dă posibilitatea partidului să arate ceva către public. Din punctul meu de vedere, PNL s-a remarcat printr-o tactică politică extrem de asemănătoare cu cea practicată de Băsescu și de PDL, având unic scop acapararea puterii prin orice mijloc posibil, fără să vină cu o ofertă concretă pentru electorat. Programul de guvernare pe care l-au adus eu am spus că este un program ratat, care nu are nimic serios în el, este din o poveste, nu are idei de forță, nu are elemente care să definească acest partid ca unul de centru-dreapta, liberal a mai rămas doar numele", a mai spus Călin Popescu Tăriceanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel