Guvernul Orban. Tăriceanu: Ar fi trebuit să aibă mai multă grijă

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a vorbit, în direct, la un post de televiziune, despre Guvernul Orban,  despre componența acestuia, programul de Guvernare, dar a dezvăluit și dacă îl va vota sau nu. 

Întrebat ce-l mulțumește și ce nu la Guvernul Orban și la componența acestuia, după ce ALDE a anunțat că va vota cu Guvernul Orban, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns, în direct, la România TV:

"Am spus că vom da un vot condiționat, bazat pe acceptarea a nu mai puțin de 12 condiții pe care le-am discutat, le-am negociat cu cei din PNL și, în urma acceptării lor, am hotărât să susținem Guvernul Orban în Parlament. (...) Luni vom avea o decizie clară în ceea ce privește votul guvernului. Îi rog pe colegii mei să voteze guvernul, iar 25 de parlamentari ai ALDE vor vota noul Guvern. Am văzut astăzi lista Guvernului și, lucrul care mă bucură, e că în sfârșit avem un Guvern de dimensiuni normale, adică 16 sau 17 miniștri. Mi se pare totuși un punct în minus, faptul că prezența femeilor în Guvern este foarte, foarte redusă. Și astăzi, când în întreaga lume și în întreaga Europă se pune problema unui echilibru de gen, cred că primul ministru desemnat ar fi trebuit să aibă mai multă grijă printr-o reprezentare mai consistentă a femeilor, la nivelul echipei guvernamentale".

Despre programul de guvernare

"În ceea ce privește programul de guvernare, după cum ați văzut, are nu mai puțin de 65 de pagini. Am reușit să-l răsfoiesc, dar nu pot să vă spun că am reușit să citesc fiecare capitol cu creionul în mână. La prima lectură, am văzut o serie de analize corecte legate de situația economică și a altor domenii care sunt pertinente. Unele au o tentă politică prea accentuată și nu cred că bună această tentă politică. Ar trebui lăsată la o parte și ar trebui adusă mai multă obiectivitate în analiză. Sunt măsuri economice de refacere a echilibrelor deranjate puternic anul acesta, care se impun ca o necesitate stringentă și acesta este un lucru pe care îl salut. Am văzut o serie de măsuri cu caracter social și asta mă bucură pentru că trebuie să găsim un echilibru între măsurile liberale și cele cu caracter social", a mai adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel