Călin Popescu Tăriceanu: Descinderea ANAF la Antena 3, o încercare vădită de suprimare a libertății presei

Călin Popescu Tăriceanu a luat o poziție dură față de descinderea ANAF la sediile Antena 3, considerând-o  abuzivă, o încercare vădită de suprimare a libertății de exprimare a presei.

„Descinderea brutală și supranumerică organizată de ANAF, ieri, la sediul unei Antena 3, cu controlul abuziv al identității persoanelor aflate în sediu, de la care cred nu au lipsit decât folosirea gazelor lacrimogene, ajunge să fie expresia ultimă a derapajelor permanente care se întâmplă în România în ultima perioadă", a apreciat Călin Popescu Tăriceanu.

„Ce s-a intâmplat ieri nu este o acțiune de recuperare a creanțelor, este o încercare vădită de suprimare a libertății de exprimare presei", a adăugat președintele Senatului.

Președintele Senatului a cheamat partidele la solidaritate în fața pericolului anulării statului de drept și a libertății presei. Călin Popescu Tăriceanu i-a solicită premierului Dacian Cioloș să vină în fața Senatului pentru a oferi explicații privind evacuarea Antena 3.

Senatorii au votat în favoarea chemării premierului în fața Senatului: 70 de voturi „pentru", 3 abțineri și numai două voturi „împotrivă".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel