Urmărește emisiunea live


Călin Popescu Tăriceanu critică dur bilanțul DNA

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit critic, joi seară, la TVR 1, despre bilanţul şi activitatea DNA.

Călin Popescu Tăriceanu cataloghează bilanțul DNA drept 'triumfalist'.

'Nu am auzit ca în alte ţări Procuratura să facă astfel de bilanţuri publice, în care să se laude cu numărul de dosare, de arestări.

Cred că acţiunea DNA nu trebuie să se bazeze pe suportul publicului. Publicul susţine sau nu. DNA trebuie să se bazeze pe lege. Singurul suport pentru DNA este legea, şi nu suportul popular. Dacă DNA consideră că trebuie să treacă în rândul partidelor politice, atunci schimbăm metoda de raportare.

Găsesc deplasat bilanţul de astăzi, pentru că nimeni n-a vorbit că d-na procuror Kovesi a spus, în 2015, că nu este de acord cu 120 de hotărâri definitive ale instanţelor. Adică punem sub semnul întrebării justiţia. Dacă un politician ar fi spus asta, CSM ar fi sărit în sus.

N-am auzit ca d-na Kovesi să fi fost atenţionată pentru aceste derapaje verbale, dar nu sunt numai verbale. Cred că există instituţii de forţă fără niciun fel de control democratic şi care se comportă ca un fel de nou partid politic. Am aflat astăzi ce s-ar putea face din banii care au fost furaţi. 

Nu este treaba Procuraturii să stabilească ce facem cu aceşti bani(n.r., banii din recuperarea prejudiciilor) - este eventual a Guvernului sau a Parlamentului. Este un derapaj care confirmă că nu se respectă separaţia puterilor în stat. Lucrurile nu par să fie decât o demonstraţie de forţă a unor instituţii care depşesc cadrul democratic', spune președintele Senatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel