Călin Popescu Tăriceanu, cod fiscal: Impactul va fi major

Invitat la DC News Live, Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre situația economică din România în ultimii trei ani.

"În ultimii trei ani, economia a reușit să își revină. În 2013 a fost o performanță foarte bună; în 2014 la fel. Acești ani de creștere s-au bazat pe creșterea exporturilor. Creșterea exporturilor s-a bazat pe rezervele de productivitate. A fost o creștere economică reală care nu s-a transferat suficient către restul pieței. Nu s-a transferat în creșterea salariilor.

Consumul a crescut, dar modest. Din acest motiv, venim cu un pachet de măsuri foarte liberale. Cred că suntem într-o situație cu cea de la finele lui 2004 începutul lui 2005 când am introdus o serie de alte măsuri liberale. Mă refer la cota unică, dar și la reducerea TVA-ului care au produs efecte într-un timp foarte scurt. Cred că și în acest moment, măsurile pe care le propunem vor schimba și condițiile pe care acum le deplângem", a zis Călin Popescu Tăriceanu la DC News Live.

VEZI ȘI: ANI, solicitări 47 deputați. Tăriceanu: Parlamentul va fi decimat

"Codul fiscal nu se adresează cu precădere unui anumit segment din electorat. Reducerea TVA-ului va reduce prețul produselor de consum. Reducerea și mai mare a TVA-ului pe alimente va da posibilitatea ca toți oamenii să beneficieze direct de pe urma acestor măsuri pentru că prețurile vor scădea. Se vor crea locuri de muncă. Impactul pe piața forței de muncă va fi unul major. Vom avea 300.000 de noi locuri de muncă. Este uriaș", a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel