Călin Popescu Tăriceanu a intrat în vizorul DNA după votul în cazul Dan Șova

Eugen Tomac, președintele PMP, a trimis pe 8 aprilie o sesizare la PÎCCJ în care reclamă modul în care a reacţionat Călin Popescu Tăriceanu, în urma votului Parlamentului în cazul lui Dan Şova. După ce Parchetul și-a declinat competența, vineri, sesizarea a fost transmisă la DNA.

Oficiali din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au declarat, vineri, că procurorii de la Secţia de urmărire penală au decis că, în acest caz, competentă să continue cercetarea penală este Direcţia Naţională Anticorupţie.

Declinarea competenţei a avut loc ca urmare a faptului că la DNA deja există un dosar în care sunt verificate faptele reclamate, scrie Mediafax.

În 27 martie, la două zile după ce Senatul nu a încuviinţat arestarea preventivă a lui Dan Şova, PMP a anunţat că va depune plângere penală împotriva preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pe motiv că ar fi încălcat articolul 176 din Constituţie la votul în privinţa cererii justiţiei de arestare preventivă a Dan Şova.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, atac la CCR. Cum explică președintele Senatului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel