Calificare istorică după victoria cu Israelul. Cum arată grupa horror pentru România la Euro 2024, dar și grupa „norocoasă”

Inquam Photos / Cornel Putan
Inquam Photos / Cornel Putan

România a învins Israelul cu 1-2 în deplasare și s-a calificat la Euro 2024, prima prezență la un turneu final după o pauză de 8 ani.

Victoria cu Israelul ne-a dus la Euro 2024. Mai mult, dacă nu vom pierde în ultimul joc de la București cu Elveția ne vom califica de pe prima poziție, fapt ce ne va aduce un avantaj imens la tragerea la sorți.

Tragerea la sorți a grupelor se face pe 2 decembrie în baza a 4 urne valorice, alcătuite după clasamentul final al preliminariilor EURO 2024 astfel (se elimină rezultatele cu ultima clasată din grupele preliminare de 6 echipe), potrivit celor de la Prosport, care explică:

Urna 1: Germania și top 5 câștigătoare de grupe funcție de punctele obținuteUrna 2: Câștigătoarele de grupe clasate 6-10 + cel mai bun loc 2 din preliminariiUrna 3: Locurile 2 din grupe clasate pe pozițiile 12-7 în clasamentul final al preliminariilorUrna 4: Locurile 2 din grupe clasate pe pozițiile 18-20 în clasamentul final al preliminariilor + cele 3 calificate prin play-off-ul Ligii Națiunilor

Potrivit regulamentului UEFA, dacă NU pierdem cu Elveția, marți, vom fi 100% în urna 1 sau 2, fiind câștigători de grupă.

Dacă încheiem grupa pe locul secund, vom fi în urna 3 sau 4 la tragerea la sorți.

În funcție de această configurație, o grupă imposibilă ar fi: Franța, ROMÂNIA, Italia, Elveția sau Germania, ROMÂNIA, Olanda, Grecia iar una accesibilă: Austria, ROMÂNIA, Slovenia, Israel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel