Calea ferată Gara de Nord - Aeroport Otopeni, lucrări suspendate. Decizia instanței după intervenția lui Ion Țiriac

Lucrările la calea ferată ce ar fi facilitat accesul de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni și invers au fost suspendate în urma deciziei instanței. Judecătorii de la Curtea de Apel București au aluat această decizie, după ce proprietarii afectați au depus contestații. 

Printre proprietarii care au acționat în instanță se numără și Ion Țiriac.

Decizia judecătorilor a fost dată vineri, 11 septembrie. Prin hotărârea Curții de Apel au fost suspendate lucrările de realizare a căii ferate de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni. 

Autorizația de construire pentru linia feroviară Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă a fost emisă la sfârșitul lunii august. 

”Instanța a admis cu efect imediat cererea de suspendare a executării Hotărârii de Guvern nr. 558 din 31 iulie 2019 cu privire la aprobarea amplasamentului și a declanșării procedurii de expropriere a proprietăților private din zona Otopeni pentru amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes național – modernizarea liniei de cale ferată București Nord – Aeroport Henri Coandă. Astfel, Justiția a făcut dreptate oamenilor din zonă, protejându-le dreptul la viață și proprietate, la un mediu sănătos și liniștit în care să se dezvolte și să se bucure de drepturile și libertățile lor”, se anunță într-un comunicat de presă emis de partea reclamantă, potrivit evz.ro. 

Astfel, Patinoarul Telekom Arena, construit și deținut de Ion Țiriac, va continua să își desfășoare activitatea. Baza sportivă inaugurată în decembrie 2016, la care activează și echipa de hochei, fete, susținută de Simona Halep, a transmis, prompt, un mesaj: ”Mulțumim Justiției că ne-a salvat patinoarul!”, potrivit sursei citate. 

Calea ferată ar fi trebuit să fie gata până-n 2020, fiind inclus în caietul de sarcini pentru Euro 2020. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel