Calcule pentru calificarea României la CM 2022

Au început calculele pentru calificarea naţionalei la CM 2022.

Naţionala de fotbal a României a învins reprezentativa Liechtensteinului cu scorul de 2-0, duminică seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022. România a obţinut a doua victorie consecutivă în această campanie, după 2-0 cu Islanda în deplasare.

Tricolorii s-au impus prin golurile reuşite de fundaşii laterali Alin Toşca (11) şi Cristian Manea (18), în prima jumătate de oră a partidei. Jocul a fost unul cu sens unic, elocvente pentru acest lucru fiind raportul şuturilor la poartă (29-3), cel al şuturilor pe poartă (8-1), dar şi numărul cornerelor (15-1).

Acest a fost primul meci al naţionalei de seniori a României care a fost arbitrat de o brigadă feminină, cu Katerina Monzul (Ucraina) la centru. După 2-0 cu Islanda şi 2-0 cu Liechtenstein, România va juca miercuri un nou meci, contra Macedoniei de Nord, pe Tose Proeski Arena din Skopje (21:45). Echipa antrenată de Mirel Rădoi a urcat pe locul al treilea în clasament, devansând Macedonia de Nord, transmite Agerpres.

România ocupă locul 3 în grupa J, cu 9 puncte, la trei puncte în spatele liderului Germania și la un punct sub Armenia. România dă lupta pentru locul secund cu Armenia și Macedonia de Nord. Pentru tricolori urmează chiar duelul de la Skopje (8 septembrie), acolo unde victoria va fi obligatorie pentru rămânerea în cursa pentru calificare.

Practic, România are voie să mai piardă puncte doar contra Germaniei, în deplasare, pe 8 octombrie. În rest, naționala lui Rădoi trebuie să câștige duelurile cu Macedonia de Nord (d), Armenia (a), Islanda (a) și Liechtenstein (d), spune Digisport.ro.

Mirel Rădoi: Aş fi vrut să marcăm mai multe goluri cu Liechtenstein

"Aveam nevoie de cele trei puncte în seara asta. Ca să fiu sincer, mă aşteptam ca scorul să fie mai mare. Îmi pare rău pentru băieţi pentru că şi în meciul cu Islanda şi în alte partide ne creăm ocazii dar, din păcate, ne pierdem concentrarea exact în momentul cel mai important, cel al finalizării. Aş fi vrut totuşi să marcăm mai multe goluri... cel puţin unul în repriza a doua. Pentru că vedem că avem ocazii şi nu reuşim să marcăm. Avem o grupă echilibrată şi echipele care dau cele mai multe goluri Liechtensteinului vor face diferenţa. Pentru că după numărul de puncte următorul criteriu este golaverajul. De asta aş fi vrut să mai înscriem măcar un gol în repriza a doua", a afirmat Rădoi la finalul partidei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel