EXCLUSIV  Calcule înainte de moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă

Rodica Mitu / 13 iun 2019 / 19:59 Salveaza PDF Comentarii
Gigel Știrbu
Gigel Știrbu

Deputatul Remus Borza consideră că moțiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului Dăncilă nu va obține numărul necesar de voturi pentru a trece.

„Moțiunea nu va trece. Suntem 465 de parlamentari, ca să treacă trebuie să fie 233 de voturi pentru. Nu ai de unde să scoți majoritatea, câtă vreme PNL, USR, PMP și UDMR au împreună 183 de voturi. Admitem că cei 17 parlamentari ai minorităților naționale, altele decât cea maghiară, susțin moțiunea, deși băieții aceștia joacă la două capete dintotdeauna. Ei sunt jumătate cu puterea, jumătate cu opoziția”, a spus Remus Borza la DCNEWS. „Dacă adunăm cele 23 de voturi de la Pro România, tot mai lipsesc 10”, a adăugat acesta.

„Asta e situația ideală în care toți parlamentarii opoziției participă la ședința comună. Dar, ca de obicei, în astfel de situații, unii se mai împiedică și își pun piciorul în gips. Deci, în realitate, opoziția mai are nevoie de 10-20 de mandate pentru a dărâma Guvernul Dăncilă. Mai e varianta - pe care nu o exclud - ca anumiți parlamentari PSD să treacă peste decizia CEx și să voteze moțiunea", a declarat deputatul Remus Borza la DCNews.

 

Ce se precizează în moțiunea de cenzură

 

România are nevoie urgentă de un guvern cu o viziune proeuropeană, cu maximum 15 ministere, nu cu 27, orientat către priorităţile de dezvoltare ale ţării: educaţia, sănătatea, investiţiile publice şi atragerea fondurilor europene, se arată în textul moţiunii de cenzură, depusă, miercuri, în Parlament.

Semnatarii moţiunii de cenzură atrag atenţia că "viitorul guvern are obligaţia să-şi dea tot concursul pentru implementarea unui sistem de vot modern şi actual care să permită în mod efectiv fiecărui cetăţean român aflat în străinătate să voteze".

Parlamentarii Opoziţiei subliniază că pe 26 mai "românii au votat într-un mod covârşitor cea mai legitimă moţiune de cenzură împotriva celei mai toxice guvernări din ultimii 30 de ani".

"În 26 mai, românii au spus un DA categoric pentru o Românie normală şi un NU categoric discursului şi acţiunilor anti-europene şi anti-justiţie ale PSD! Sancţiunea împotriva PSD şi împotriva Guvernului vine direct de la cetăţeni, care au spus răspicat că nu mai vor un guvern incapabil să ducă ţara spre bine şi care are o singură prioritate făţişă - atacurile permanente la adresa justiţiei. (...) Votaţi pentru această moţiune, pentru că votul românilor nu poate fi ignorat de niciun politician din România! Haideţi ca de mâine să începem schimbarea în bine, să începem să construim, pentru că ţara are nevoie de un guvern competent şi de multă muncă în interesul tuturor!", este îndemnul pe care iniţiatorii moţiunii îl adresează colegilor parlamentari.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29