Călătorii fără test PCR și fără vaccinare. Număr de anticorpi necesari. Rareș Bogdan: Aici e dezbaterea

Rareș Bogdan a explicat o modalitate prin care călătoriile în străinătate ar putea fi făcute fără test PCR și fără vaccinare. 

Europarlamentarul Rareș Bogdan s-a aflat luni seara în direct la Antena 3 unde a dat detalii despre ”certificatul verde” pentru persoanele vaccinate anti Covid și beneficiile aduse. 

”Parlamentul European a votat o variantă extrem de clară pentru certificatul verde digital care se duce spre Comisia Europeană și spre Consiliu, urmând să se ia o decizie cu privire la implementarea acestui certificat care include trei componente extrem de importante. Uniunea Europeană nu impune cetățenilor vaccinare, nu este impusă, dar este una dintre condițiile care vor permite deplasarea extrem de ușoară în interiorul Uniunii. Se întâmplă în cazul în care ai vaccinarea făcută cu unul dintre vaccinurile aprobate în Uniunea Europeană. Dacă ești vaccinat cu Sputnik sau Covidar nu ți se recunoaște vaccinarea. Poți să ai un test PCR negativ, făcut cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în țara Uniunii Europene.

Număr de anticorpi necesari

Este o dezbatere în ceea ce privește anticorpii. Dacă ești în primele 90 de zile după ce ai trecut prin boală prezinți un document doveditor, dacă au trecut cele 90 de zile atunci prezinți un test de anticorpi, iar dacă acesta arată numărul de anticorpi necesari atunci nu e nevoie nici de test PCR negativ nici de vaccin. Aici e dezbaterea. Inclusiv au fost voci care au spus că, ok, chiar dacă ești trecut prin boală trebuie să prezinte un document sau nu? Decizia o va avea Comisia Europeană. Vom vedea modalitatea de calcul și dacă se include necesitatea unui document. Vaccinarea este soluția care poate duce la o imunizare în masă”, a declarat Rareș Bogdan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel