Câini cu mu#e PSD. Dragnea, replică incendiară pentru Sindicatul Gărzii de Coastă

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Sindicatul Gărzii de Coastă din Constanța a postat pe Facebook un text care semnala o problemă reală: prezența a zeci de maidanezi în curtea instituției. Sindicaliștii propuneau o soluție extremă: să scrie pe câini ”mu#e PSD”.

Liviu Dragnea a dat o replică.

”Să merg eu să le iau câinii? Aaa, doamna ministru de Interne... Păi dacă doamna ministru se uită la emisiune, atunci chiar o rog să meargă să le ia câinii și să-i și rezolve pe oamenii de acolo”, a zis liderul PSD.

Iată postarea Sindicatul Gărzii de Coastă despre câinii maidanezi:

Noi nu stim ce e MUIEPSD, dar am vazut ca-i singura vorba de duh care-i mobilizeaza pe sefii din MAI pana la cel mai inalt nivel si fac si treaba fulger ;)


Unii spun ca inseamna "Muncesc Undeva In Europa Pe Salariu Decent" dar un reprezentant al MAI spune ca în România "e Legal, dar Imoral"! Deci, noi nu mai speram la ceva bun, insa ideea a prins... bine ;)


Aseara, o colega a intrat in serviciul de tura la sediul Garzii :(


In parcarea unitatii a fost intampinata, ca de fiecare data de o haita tolanita cu 6 caini la vedere si alti 5 sub masinile parcate. N-a indraznit sa mearga mai aproape pentru ca-i stie foarte agresivi, mai ales de la lasarea serii. Din parcare catre cladirea in care lucreaza, in 20 metri, a intalnit si "o familie". Acestia sunt doar cei care "presteaza serios paza" in aceasta zona din curtea unitatii, pentru ca, de fapt, fiecare haita are bucatica ei de curte si in total sunt vreo 30 de maidanezi si se inmultesc. Curand putem reduce deficitul de personal din unitate. Sunt suportati cu greu ziua, de luni bune, dar mai ales in pauzele de la turele de noapte, cand ar fi in stare sa sfâsie tot intr-o secunda. Exista si colege care suna de la poarta unitatii cerand ajutor unor colegi sa le insoteasca la schimbul de tura.


Unele s-au plans si la "împārātie", nu o data, de mai multe ori, crezand ca se vor lua masuri... si s-au luat: milogeala in stanga si-n dreapta (ca asa ne-a invatat MAI de cand nu exista bani) si se pare ca nu merge!


Noi ne-am pus si pe scris. Primaria nu se baga ca nu-i curtea ei, iar o firma specializata cere niste bani frumosi sa prinda un exemplar (300-500 lei/buc), bani pe care Garda nu ii are si nu ii va avea niciodata, dupa cum ne-a si comunicat dupa ce a incercat sa rezolve problema.


In aceste conditii, avem doua variante: ori ii dresam pentru ca fiecare caine sa fie "al doilea" dintr-o patrula... deci Garda se va lauda cu vreo 30 de patrule regulamentare, ori scriem pe ei MUIEPSD si se ocupa doamna ministru sa dea niste fonduri suplimentare Garzii de Coasta la rectificarea bugetara ori in regim de urgenta, ca sa dispara maidanezii care ne-au invadat, culmea, dintr-un cartier de locuinte sociale, amplasat fix langa gardul unitatii, in buricul orasului, pentru alegatorii colorati ai fostului primar rosu al Costantei.


Si dupa cum vedem ca stau lucrurile in ultima vreme, cu varianta a doua am avea succes! Pentru ca tot ce e agresiv si e cu PSD, confisca partidul. Si cum noi suntem apolitici, trebuie sa ne scape de acesti caini urgent, mai ales daca vor avea "eticheta" celebra.


Si cand ne scapati de cainii MUIEPSD, doamna ministru, sa luati si sobolanii care-s cat pisica (cu soriceii ne-am obisnuit sa convietuim) si gandacii cat maslina Colosal, ca omizile le mai suportam si anul asta.


Aaaa... si sa nu uitam, doamna ministru, la rectificare credeti ca pe langa banii pentru caini puteti sa puneti un strop mai mult maruntis pentru Garda? Asa pentru niste nimicuri, fite de politist de frontiera:


-reparatii la cladirile in care ploua sau in care cad pe noi tavanele


-investitii pentru toalete (da! avem structuri unde, va vine sa credeti, e necesara si o toaleta in anul 20.18 - c-a s-o impresionam si pe dna prim-ministru ca-i stim limba)


-lemne pentru iarna in zonele izolate in care exista politisti de frontiera


Fitele fitelor cred ca le cerem in zadar: cartuse la imprimante, hartie... sa stiti ca avem si catuse de jucarie ce trebuie schimbate (pt ca neavand chei, avem voie sa le folosim decat pentru zdranganit sa nu adormim in patrulare), avem aparate de supraveghere sau pentru control la frontiera care-s defecte si pe care le caram dupa noi de "impresie" sa fim regulamentari intr-o eventuala poza, trebuie combustibil pentru masini, vopsea pentru nave, piese de schimb pentru nave (ca vreti patrulari pe mare si misiuni externe cu care sa va laudati), veste reflectorizante, lanterne si palete reflectorizante pentru post control (ca nu-si permit toti politistii sa-si cumpere din salariu un set complet de materiale pe care trebuie sa le asigure unitatea) si tot felul de nimicuri d-astea pentru care ne-am saturat sa facem cheta din salariile alea dublate de Olguta si marite de 3 ori in 6 luni, de dvs. Mai are rost sa ne gandim la o toaletare a vegetatiei? Stim, cerem prea mult... chiar avem tupeu: cat poate sa fie paguba pentru un politist de frontiera a carui masina a fost avariata de crengile cazute din copacii din curtea unitatii si nimeni nu raspunde pentru ca faptasul este Dumnezeu care da furtuni si ploi?


Sa nu mai lungim vorba, va trimitem o lista exacta si va faceti calculul la cheltuieli sau e suficient sa ne mobilizam si sa va punem etichete MUIEPSD acolo unde-s lipsuri si va ocupati urgent de resuscitarea sistemului?

PS: cumparam vopsea speciala si "etichetam" maidanezii din curtea GC sau in curand o sa taiem frunze la caini ca suntem familiarizati cu scavagismul si cersetoria din MAI”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel