Cafeaua de dimineață, ce efecte are asupra îmbătrânirii pielii

Beneficiile cafelei nu se opresc la stimularea energiei. Licoarea dimineții te poate ajuta să îți menții pielea tânără

Cofeina este un stimulent. Potrivit MayoClinic.com, efectul cofeinei asupra sistemului nervos central este responsabil pentru capacitatea sa de a te trezi, te face să te simți mai puțin obosit și să te concentrezi mai bine. În trecut, se credea despre cofeină că este un risc pentru sănătate. Cu toate acestea, rezultatele cercetărilor actuale au identificat beneficiile pentru sănătate asociate acesteia

Cofeina și pielea


Cofeina și cafeaua sunt utilizate ca ingrediente active în multe creme de piele, datorită proprietăților lor diuretice, antioxidante și vaso-constrictive. Cremele de celulită care conțin cofeină ajută la netezirea pielii. Cercetările efectuate cu șoareci expuși radiațiilor ultraviolete oferă câteva dovezi că cremele de piele îmbunătățite cu cofeină vă pot ajuta să vă protejați pielea de cancerul de piele. Cofeina este folosită și în unele preparate pentru ochi. Vasoconstricția sau constricția vaselor de sânge și efectul diuretic al cofeinei ajută la reducerea ridurilor și a cercurilor întunecate din jurul ochilor. Rezultatul final este că aceste ingrediente ajută să facă pielea să pară sănătoasă și mai tânără, notează Livestrong.

Cafeaua


Cea mai mare parte a cofeinei din cafea, ceai și alte băuturi este absorbită de alte țesuturi ale corpului, astfel încât pielea ta primește o cantitate relativ mică. Prin urmare, nu este probabil ca aceasta să aibă prea multe efecte asupra aspectului pielii tale. Cu toate acestea, MayoClinic.com spune că cercetările arată cum cafeaua are alte avantaje pentru sănătate. Pe lângă valoarea sa ca stimulent, cofeina și cafeaua sunt legate de reducerea riscului de cancer la ficat, diabetul de tip 2 și boala Parkinson.

Dezavantaje

Cofeina și cafeaua trebuie consumate cu moderație. MayoCliic.com sugerează să vă limitați aportul la patru căni pe zi. Mai mult de patru căni pot provoca un efect diuretic care duce la urinare frecventă. Consumul de cantități excesive de cofeină poate duce la insomnie, iritabilitate, nervozitate și neliniște.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel