EXCLUSIV  Căderea părului. Terapia „vampir”, regenerare cu sânge propriu

Terapia vampir pentru păr reprezintă una dintre cele mai eficiente soluții care stopează căderea părului. Despre această metodă ne vorbește dr. Viviana Iordache, medic primar dermatolog. 

Căderea părului are un impact emoțional puternic atât la femei, cât și la bărbați. Impactul este cu atât mai mare cu cât vârsta pacientului este mai mică. Numărul persoanelor care se confruntă cu căderea părului crește de la an la an, din două cauze majore: alimentația bogată în hormoni și rezistența tot mai mică la stres, ne-a declarat dr. Viviana Iordache, medic dermatolog la Clinica Medicum.

Atenție însă la soluțiile pentru căderea părului alese după ureche! Dr. Viviana Iordache avertizează că „industria cosmetică prosperă de la produse cosmetice de supermarket sau de farmacie până la cabinete și mai nou clinici cu așa-zis specialiști de tot soiul, numai medici dermatologi nu”. 

„Dacă în cazul alegerii cosmeticelor după ureche, în cel mai rău caz mergem în pagubă, aruncând banii pe geam sau grăbind căderea părului, atunci când folosim tratamente grase pe scalp, alegerea tratamentelor injectabile la nespecialiști ne poate chiar afecta sănătatea”, subliniază dr. Iordache. 

Terapia vampir pentru păr: cine, când, cum?

Terapia Vampir sau terapia cu plasmă proprie (PRP) este una dintre cele mai cunoscute proceduri injectabile pentru scalp. 

PRP înseamnă folosirea factorului de creștere pe care îl conțin trombocitele proprii pacientului pentru stimularea foliculului pilosebaceu. Puterea de regenerare a PRP este mare atât prin stimularea celulelor stem, cât și prin inhibarea directă a lanțului patogen care produce căderea părului. Dar... oricine, cu orice, oricând, oricum? Nu chiar! Ne explică dr. Viviana Iordache care sunt criteriile de selecție.

Pasul 1. Dignosticul. Medicul dermatolog stabilește tipul de afecțiune care a produs căderea părului și cauzele acesteia. Fără un diagnostic putem pierde timp până la identificarea problemelor interne: endocrinologice, dermatologice, autoimune, carențiale, chiar emoționale, toate trebuie tratate simultan pentru a ne asigura de cel mai bun rezultat. Atenție, în anumite faze ale alopeciilor autoimune, terapia vampir poate agrava situația!

Pasul 2. Diagnosticul zonei. Asocierile cu dermatită seboreică, suprainfecții micotice sau, mai rău, tumorile cutanate (keratoze actinice, epitelioame bazocelulare) primesc nutrienți biologici. 

Pasul 3. Anamneza. Pacienții cu boli virale, infecțioase, autoimune au interzis la această terapie. Dr. Viviana Iordache spune că a avut pacienți cu hepatita C tratați cu PRP pentru căderea părului... de către medicul stomatolog. Este o terapie la modă pe care nespecialiștii cred că o pot realiza. 

Pasul 4. Prelevarea corectă a factorului de creștere. Nu putem vorbi de rezultate când tratamentele sunt realizate cu dispozitive improvizate, sânge recoltat și manipulat în condiții improprii sau preparare neglijentă. 

Pasul 5. Alegerea substanțelor care să ajute la creșterea eficienței: uneori minoxidil, alteori siliciu, aminoacizi, vitamine, într-un cuvânt personalizarea tratamentului duce la rezultate maximale. 

Terapia vampir, folosită corect, aduce rezultate spectaculoase

Tratamentul se desfășoară în patru ședințe la interval de 3 săptămâni. Rezultatele apar cam la 3 luni și se întrețin cu tratament acasă. 

Terapia poate fi folosită și ca prevenție în cazul părului subțire sau care începe să cadă mai mult decât de obicei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel