Căderea Guvernului Orban, listă miniștri. Bogdan Chirieac: Asta e o piatră de hotar!

Ultimele mișcări în viața politică din România indică o înțelegere între Klaus Iohannis și Ludovic Orban pentru căderea Guvernului.

Ar putea fi acesta un scenariu cu repetiție, așa cum am avut parte în anii trecuți, când PSD și-a schimbat singur trei guverne, pornind de la un scor electoral imens, ajungând în final la o cifră dezamăgitoare pentru social democrați, după cele două runde de alegeri din 2019. Legat de aceste aspecte, analistul politic Bogdan Chirieac a explicat ce șanse sunt ca președintele Iohannis să apeleze la propria ”listă de prim-minștri”:

Nu știu, ce-i drept, cine este pe lista domnului Iohannis, dar este exact ce a făcut PSD-ul în 2017, când și-a dat jos propriul Guvern - cu precizarea că Mihai Tudose a demisionat, iar doar împotriva lui Grindeanu s-a depus o moțiune de cenzură - exact același lucru îl face PNL-ul”, a remarcat analistul într-o emisiune de la România Tv, sâmbătă.

Ce vrea Iohannis? E foarte simplu: la alegerile de la termen, Guvernul PNL s-ar eroda atât de tare încât partidul s-ar întoarce sub 20%. În plus, e o piatră de hotar majorarea aceea de pensii cu 40% de la 1 Septembrie, care este nesustenabilă. Dacă se fac alegeri înainte, dintr-o mie de motive, o să se proroge legea, nu o să se mai majoreze cu 40%, ci 10% și cu asta basta. Pentru asta e nevoie de alegeri anticipate! Acum, în 2-3 luni, dacă au loc alegeri anticipate vor obține, oricum, un rezultat mai bun decât l-ar obține în toamnă”, a mai explicat Bogdan Chirieac.

Anticipate la un loc cu localele

Referitor la posibilitatea de a se organiza prezumtivele alegeri anticipate în aceeași zi cu alegerile localele, deși termenul constituțional este depășit, analistul a precizat:

”Știți foarte bine că excelența sa președintele României a incălcat de 120 de ori Constituția României anul trecut și a luat 67%. Deci...”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel