Câciu: Nu există niciun fel de discuție despre creșterea taxelor pentru 2022, altele decât cele programate

Câciu
Câciu

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat că este exclus să fie crescute taxele în 2022, în alt mod decât erau programate.

'În 2022 este exclus să crească taxele, altele decât cele care erau programate. După cum știți, accizele sunt în calendarul negociat cu Comisia Europeană. Acestea au crescut un pic cu rata inflației din 2020. În rest, nu există niciun fel de discuție despre creșterea taxelor pentru 2022.', a declarat ministrul Finanțelor.

Analiză pe regimul fiscal

'Va fi o analiză pe regimul fiscal, așa cum am promis și cu instituțiile financiare internaționale pentru că problema, din punctul meu de vedere este că regimul fiscal în România nu este așezată la potențialul care îl are, astfel încât să fie o sarcină fiscală simplă dar și o sarcină care poate fi dusă în spate de economie și de anumite sectoare', a spus Adrian Câciu, luni seara, în emisiunea 'Dosar de politician', moderată de Silviu Mănăstire, la B1 TV.

Regimul fiscal nu a încurajat economia de producție și procesare

'Regimul fiscal nu a facilitat regimul fiscal de producție și a facilizat economia ca un tot, ceea ce ne-a condus la economia de consum. În orice țară de exemplu, regimul fiscal vizează stimularea economiei de producție și procesare, simularea creării de valori adăugate, printr-o taxare mai flexibilă, mai mică și taxează zona de consum într-un mod mai ridicat, dar nu consumul final, prin impozitele indirecte ci mai ales consumul intermediar, cel care poate produce dezechilibre pe zona de balanță comercială', a spus Câciu.

Impozitele indirecte trebuie puse în echilibru cu puterea de cumpărare a consumatorilor

'Am fost adeptul ca impozitele indirecte să poată fi într-o zonă de suportabilitate față de consumatorul final pentru că impozitele indirecte, acciza și TVA-ul vizează consumatorul final. Nu poți să te joci cu TVA-ul într-o zonă de genul acesta, cum a mai fost în țara noastră de 24%, de 29%, cum au alte țări, în contextul în care ai o putere de cumpărare scăzută. Trebuie un echilibru la impozitele indirecte și trebuie corelat cu puterea de cumpărare reală', a mai declarat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, la B1 TV.

VEZI  ȘI Explozie prețuri. Câciu: Va mai veni un val de inflație peste noi, inflația monetaristă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel