Câciu, avertisment: E dezastru la buget! Deficitul îl plătiți dumneavoastră, cetățenii României

Economistul Adrian Câciu a venit cu o reacție după ce au fost publicate datele Ministerului Finanţelor Publice, potrivit cărora,deficitul a ajuns la  49,68 miliarde de lei.

"E dezastru la buget! Deficitul public a crescut cu 277% față de luna iulie 2019, depășind cu mult mediile anuale din ultimii 10 ani. Deficitul public ajunge la 4,7% fata de 1,7% cat era in iulie 2019. 50 miliarde lei, DOUĂ AUTOSTRĂZI! Bani pentru reabilitarea tuturor școlilor. Bani pentru dragarea întregii Dunări și refacerea porturilor. Bani pentru 100 de spitale. Bani pentru multe din cele care ne lipsesc .Pe ce s-au aruncat peste 10 miliarde euro?Jumătate din deficit provine din neîncasarea taxelor(găurile precedente de 17 miliarde de lei plus arierate).Cealaltă jumătate provine din măsuri fără efect economic pentru care se mai face un împrumut de 4 miliarde euro. Dacă aveau efect economic nu mai era necesar încă un împrumut. Ce să vorbești cu ministrul finanțelor? Ce sa iți explice? Cum face praf deficitele? Cu ministrul actual al finanțelor se va sta de vorba doar la semnarea protocolului de predare primire când părăsește funcția. Restul va fi treaba Curții de Conturi si a procurorilor, după caz.", a scris economistul Adrian Câciu pe Facebook.

Deficitul bugetar, pe umerii cetățenilor

"Am uitat sa vă spun: deficitul creat din pix îl plătiți dumneavoastră, toți cetățenii României. Analiza pe larg, mai târziu! Este șocant. Ăsta este rezultatul când pui contabili în astfel de funcții. La fel de șocant este cum tac toți cei care urlau că un deficit de 2,8% duce țara la dezastru. E normal sa tacă. Parte din deficitul actual îl fac ei că na, li se plătesc salarii sinecuri sau business-uri. Rușinică propagandiști ieftini ce sunteți!", a mai adăugat Adrian Câciu.

E dezastru la buget! Deficitul public a crescut cu 277% fata de luna iulie 2019, depășind cu mult mediile anuale din...

Publicată de Adrian Câciu pe Miercuri, 26 august 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel