Câciu, acuzații dure aduse Guvernului: Bani de pensii sunt. Deocamdată sunt furați

Economistul Adrian Câciu susține faptul că bani pentru majorarea pensiilor cu 40% sunt în bugetul de stat.

"S-a rarefiat tare de tot piața propagandei de dreapta dacă publicațiile economice au ajuns sa împingă la unison alegații dezlânate ale oricărui economist din vreo bancă, mai ales dintr-o entitate bancară neoperativă în România. Nu mai discutăm de rușinea celui care afirmă si care dovedește lacune mari in înțelegerea fiscalității sau corelațiilor macroeconomice precum și un mod părtinitor de a privi în zona fiscal - bugetară cu ochelari de cal si a extrage doar ce este obiectivul țintă contrapunându-l total neștiințific, dar mai ales economic cu parte din venituri, am văzut asta si la propagandiștii din intern, e un copy-paste intre ei, dar observăm obsesia asupra creșterii pensiilor. Atât. Nimic altceva.

"Bani de pensii sunt"

Nu-i deranjează ca prin bănci se spală sume importante de bani și avem o economie gri de 26% din PIB, nu-i deranjează evaziunea fiscală este la 11% din PIB, nu-i deranjează că arieratele sunt de 28 de miliarde lei sau că restanțele la TVA sunt de 32 miliarde lei. Nu-i deranjează furtul. Îi deranjează oamenii si nivelul lor de trai. Îi apuca o grija nebuna de buget când discuta de pensii dar nu au aceeași grijă când România are cel mai mic nivel de colectare din Europa fiind cu 15 puncte procentuale in urma fata de media europeana.

Bani de pensii sunt. Și vor fi. Deocamdată sunt furați. Și vă rog nu mai spuneți la toți economiștii neoperativi din bănci ca sunt economiști șefi. Le produceți un deserviciu. Cu dedicație însă pentru domnul Bucșa și cu recomandarea să pună mâna pe carte, nu am înțeles de când contribuțiile la salarii sunt impozite directe.

Cum se pot aduce bani la buget

Să mai deschidă cărțile de fiscalitate și să învețe ce înseamnă impozitarea directa. Cu dedicație pentru toți habarniștii, se pot aduce bani la buget fără creșterea de taxe si impozite, prin doua instrumente : colectare mai buna(digitalizare ANAf) și stimulare economică care prin multiplicare creste PIB și aduce venituri mai mari la buget.

Asa că nu mai sugerați voi impozitări progresive sau altfel de creșteri de taxe în spinarea programului PSD pentru ca în acel program se spune negru pe alb și asumat: nu crește nivelul de taxare în următorii patru ani. Ar trebui să vă bucure. Mai sunt multe de zis, dar revin.", a scris Adrian Câciu pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel