EXCLUSIV  CAB, decizie colaborator Securitate. LOVITURĂ pentru Traian Băsescu. Putea să scape, dar a făcut două mișcări GREȘITE

Curtea de Apel București a decis că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea. Fostul președinte putea să scape, dacă nu făcea mai multe mișcări greșite.

Când a ajuns în funcțiile publice pentru care a candidat, Traian Băsescu a declarat că nu a colaborat cu Securitatea. În cazul în care se va constata definitiv că fostul președinte a colaborat cu Securitatea, el ar putea fi acuzat de fals în declarații. Putea să scape de aceste acuzații dacă, după ce și-a terminat mandatele de președinte, mergea acasă și nu mai candida.

Faptele penale pentru declarațiile pe care le-a dat pentru a candida pentru funcția de președinte au fost prescrise,
dar ulterior a dat noi declarații: în 2016 când a candidat pentru funcția de parlamentar și anul acesta când a candidat pentru funcția de europarlamentar. Aici se poate automat începe urmărirea penală pentru că faptele nu sunt prescrise.

Conform 154 Cod Penal, termenul de prescripție a răspunderii penale este de 5 ani când legea prevede pedeapsa de maximum 5 ani de închisoare.

CITIȚI PE LARG DESPRE ACEST SUBIECT AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel