EXCLUSIV  CAB, decizie colaborator Securitate. LOVITURĂ pentru Traian Băsescu. Putea să scape, dar a făcut două mișcări GREȘITE

Curtea de Apel București a decis că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea. Fostul președinte putea să scape, dacă nu făcea mai multe mișcări greșite.

Când a ajuns în funcțiile publice pentru care a candidat, Traian Băsescu a declarat că nu a colaborat cu Securitatea. În cazul în care se va constata definitiv că fostul președinte a colaborat cu Securitatea, el ar putea fi acuzat de fals în declarații. Putea să scape de aceste acuzații dacă, după ce și-a terminat mandatele de președinte, mergea acasă și nu mai candida.

Faptele penale pentru declarațiile pe care le-a dat pentru a candida pentru funcția de președinte au fost prescrise,
dar ulterior a dat noi declarații: în 2016 când a candidat pentru funcția de parlamentar și anul acesta când a candidat pentru funcția de europarlamentar. Aici se poate automat începe urmărirea penală pentru că faptele nu sunt prescrise.

Conform 154 Cod Penal, termenul de prescripție a răspunderii penale este de 5 ani când legea prevede pedeapsa de maximum 5 ani de închisoare.

CITIȚI PE LARG DESPRE ACEST SUBIECT AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel