C.V.Tudor: Moartea fratelui meu Adrian Păunescu, o grea pierdere pentru cultura naţională

Corneliu vadim Tudor
Corneliu vadim Tudor

Corneliu Vadim Tudor este de părere că moartea lui "Să ne aducem aminte câţi oameni a ajutat în ani 70-80, dar şi după aşa-zisa revoluţie", a arătat Vadim Tudor.

El a afirmat că a fost prieten cu Adrian Păunescu încă din copilărie.

"Aşa s-a întâmplat să ne împletească Dumnezeu drumurile. În 1964 ne-am întâlnit prima oară, la Cenaclul Nicolae Labiş, creat şi condus de mentorul nostru literar Eugen Barbu", a spus preşedintele PRM.

Vadim Tudor a arătat că, ulterior, s-au reîntâlnit în 1973, când Adrian Păunescu a preluat şi a dus pe noi culmi revista "Flacăra", iar după anul 1992 nu s-au mai despărţit niciodată şi au întemeiat în acel an Partida Naţională în Senat.

"Pe el l-au dărâmat cel puţin două evenimente. L-au prăbuşit psihic demascarea lui ca un fel de criminal de război, în aşa-zisul proces al comunismului. Trei scriitori în viaţă erau puşi la zid: eu, Adrian Păunescu şi Mihai Ungheanu. Iată că ultimii doi s-au prăpădit, inima lor generoasa n-a mai rezistat", a arătat Vadim Tudor.

Potrivit acestuia, un al doilea eveniment a fost "eliminarea samavolnică" a lui Păunescu, printr-o "fraudă neruşinată", din Parlament. Vadim Tudor a amintit că în noiembrie 2008 Păunescu a câştigat detaşat colegiul uninominal în care a candidat pentru Senat, în Parlament a ajuns candidatul de pe locul patru.

"Asta l-a dărâmat pe fratele meu Adrian Păunescu", a adăugat Vadim Tudor despre poetul care a făcut un simbol cultural al anilor 80 din Cenaclul Flacăra.

Preşedintele PRM a arătat că, în ultimele zile, a vorbit de mai multe ori cu profesorul Şerban Brădişteanu, care i-a spus că doctorii erau pe cale să renunţe la resuscitarea lui Adrian Păunescu, să abandoneze.

"I-am spus: «Doctore, nu abandona. Va fi un cutremur mare în cultura română şi în societate dacă moare un om ca Adrian Păunescu, mai ales în aceste vremuri când e nevoie mai mult ca oricând de voci autoritare şi cu drept moral să spună nişte adevăruri»", a relatat C.V. Tudor.

Vadim Turdor a adăugat că a vorbit şi cu Mitropolitul Ardealului, IPS Laurenţiu Streza, rugându-l să se roage pentru sănătatea poetului.

"Pentru Adrian Păunescu a fost prea târziu. Din păcate, inima lui, care a fost atât de bombardată de toţi pigmeii, nu a mai rezistat. Dumnezeu să îl ierte!", a afirmat Vadim Tudor, citat de Mediafax.

Citeşte şi:

Poetul Adrian Păunescu a murit. Citeşte ultima poezie scrisă de maestru, pe patul de spital

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel