EXCLUSIV  BVB, ofertă pentru Bursa din Slovenia. Farmache: Bine că nu am câștigat

Vlad Manolache / 08 sep 2018 / 10:30 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Stere Farmache, preşedintele Directoratului la Fondul Român de Contragarantare, a declarat, la Interviurile DCNews, că Bursa de Valori București a fost aproape de a se păcăli după ce a depus oferta pentru Bursa din Slovenia.

Stere Farmache a povestit că a existat o perioadă în care burse precum cea din Viena, dar și din Polonia, se vedeau ca fiind fundamentul unui proces de consolidare care consta în adunarea mai multor burse mai mici. Preşedintele Directoratului la Fondul Român de Contragarantare susține că, în acea perioadă, și România s-a înscris pentru a cumpăra Bursa din Slovenia.

"Realitatea a arătat"

"A fost o perioadă când procesul de consolidare în lume, dar mai ales în Europa, căpătase o anumită viteză și deja bursele mari, cu tradiție, se vedeau deja ca și consolidatori. Unul dintre pretendenți era Bursa din Viena, dar și Bursa din Polonia. Voiau să adune în jurul lor burse mai mici. În 2007, când a fost de vânzare Bursa din Slovenia, am ofertat și noi. Eram la conducerea Bursei în acel an și am ofertat și noi și aveam și resursele să facem această achiziție. Bine că nu am câștigat că nu era o afacere. A câștigat Bursa din Viena, dar nu cred că le-a adus mari beneficii. A fost o perioadă în care acest proces de consolidare a căpătat o mare viteză, acum realitatea a arătat că procesele de consolidare nu aduc mari avantaje", a declarat Stere Farmache.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24