EXCLUSIV  Buzoienii care merg la București nu-l mai așteaptă pe Grindeanu cu autostrada „lui”. Au găsit o soluție să evite drumul morții E85

Inquam Photos / Virgil Simonescu
Inquam Photos / Virgil Simonescu

Cei care pleacă din București pentru a ajunge la Buzău au o posibilitate să evite E85, cunoscut drept drumul morții. Din păcate, soluția nu-i avantajează pe cei care vor să ajungă în orașe mai îndepărtate.

Un cititor DC News, care face săptămânal traseul Buzău-București, ne-a spus că s-a săturat de politicienii care vin și se laudă cu câteva zeci de kilometri de autostradă, și aceia trecuți pe hârtie... 

Cum a fost cazul și astăzi când Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, s-a lăudat cu semnarea unor contracte pentru începerea lucrărilor la Autostrada Moldova.

Este vorba de contractul de finanțare pentru toți cei 63 de kilometri ai sectorului de Autostradă Ploiești-Buzău, cu o valoare de peste 3,8 miliarde de lei.

Al doilea contract semnat este pentru construcția Lotului 2 al autostrăzii, cuprins între Mizil și Pietroasele. Lotul are 28,35 de kilometri.

Asocierea de constructori români și bulgari care a câștigat contractul, cu o valoare de 1,24 de miliarde de lei, trebuie să finalizeze lucrările în 20 de luni.

Un cititor DC News ne-a spus că nu mai crede în poveștile nimănui despre autostrăzi, așa că pentru a evita E85, cunoscut drept drumul morții, a căutat al traseu pentru a încerca să ajungă viu în Buzău.

„Nu mai cred în autostrăzi făcute pe hârtie. Ei stau și desenează prin birouri, fac schițe, în timp ce noi murim pe șosele. Nimeni nu își asumă morții de pe șosele. Până fac ei autostrăzi, dacă le fac, vom muri în continuare pe E85. Politicienilor ăstora care ne tot promit autostrăzi și nu le fac nu le pasă pentru că ei oricum au bolizi. Dar noi, oamenii de rând, nu avem bani de mașini scumpe care să ne apere în caz de accidente. 

Eu am căutat o alternativă pentru a ajunge la București, un drum care este, o parte, pe autostrada București - Ploiești. Lungesc puțin drumul, dar prefer să merg așa decât să-mi risc viața pe E85. A merge pe acolo este ruleta rusească. Ne adaptăm, ce să facem?! Doar nu credeți că-l așteptăm pe Grindeanu să ne facă autostrăzi. Și cum vă spuneam, nu o mai iau pe E85, ci merg pe drumul spre Mizil, apoi pe autostrada București - Ploiești. Fac tot ce pot pentru a evita să merg pe șoseaua morții unde nimeni nu respectă nicio regulă, polițiști nu există și doar o minune te ajută să ajungi viu acasă”, ne-a spus un cititor DC News.

Dar românul s-a obișnuit și înghite orice. Suntem deja imuni la promisiuni

De-a lungul vremii, politicienii au păcălit cetățenii în permanență în chestiunea construcției de autostrăzi. Un articol publicat în 1995 titra, pe vremea lui Văcăroiu, că „din 1997, vom ajunge în două ore la București”. Potrivit articolului, autostrada București Ploiești era abia finalizată și executivul promitea să ajungă cu aceasta la Brașov în doi ani. "Distanța Brașov - București o vom parcurge în două ore", se arăta în articol.

Realitatea este că acum, la aproximativ 30 de ani de la acel articol de presă, între Ploiești și Brașov nu avem autostradă indiferent care guvern a promis că va face. Ba mai mult decât atât, chiar porțiunea de autostradă dintre București și Ploiești a fost deschisă circulație după șapte ani de la momentul publicării articolului care spunea că este finalizată. Vezi aici articolul din 1995.

Așa că de ce l-am crede tocmai pe Sorin Grindeanu că în timpul vieții noastre vom merge pe autostradă spre Moldova? 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel