Buşoi, despre puciul peneliștilor: Nu este momentul să tulburăm apele

Bogdan Cotigă / 08 oct 2018 / 14:01 Salveaza PDF Comentarii
Bușoi
Descriere foto: Bușoi

Vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi a declarat, luni, că în interiorul partidului a existat o diversitate de opinii în privinţa referendumului privind revizuirea Constituţiei, care ar fi acreditat ideea că PNL ar fi fost implicat în susţinerea acestui demers, însă poziţia oficială a fost aceea de a lăsa să se voteze conform propriei conştiinţe.

'Nu ştiu cine ar fi putut împăca şi capra şi varza în această chestiune (a referendumului - n.r.). E clar că în interiorul PNL a existat o diversitate de opinii, sunt câţiva colegi care au fost foarte fermi în a susţine ideea de referendum pe familia tradiţională şi introducerea în Constituţie a căsătoriei între un bărbat şi o femeie. Sunt şi colegi care văd lucrurile într-o nuanţă mai progresistă. La fel a fost şi electoratul liberal, o parte dintre alegătorii şi susţinătorii noştri au venit şi au votat la acest referendum, altă bună parte dintre susţinătorii şi sprijinitorii partidului nostru au decis să rămână acasă să boicoteze referendumul', a afirmat Buşoi, înainte de şedinţa conducerii PNL.

Cine este adevăratul vinovat

El a spus că PNL a trebuit să ia această decizie de a veni cu o atitudine echilibrată, 'de a lăsa fiecăruia libera conştiinţă şi de a nu se implica în campanie, pentru că nu era treaba politicului să o facă'. Potrivit lui Buşoi, opiniile colegilor de partid care şi-au exprimat nemulţumirea trebuie luate în seamă şi a afirmat că nu este momentul 'să tulburăm apele mai mult decât sunt tulburate'. 'Am văzut opiniile colegilor din partid, aceste opinii trebuie luate în seamă. În mod evident, poate prin anumite declaraţii personale ale unor lideri ai partidului s-a acreditat ideea că am fi fost implicaţi, că am fi susţinut referendumul, însă poziţia oficială a PNL a fost aceea de a lăsa să voteze conform propriei conştiinţe. Nu cred că este acum momentul să tulburăm apele mai mult decât sunt tulburate, cred că PNL trebuie să se concentreze pe comunicarea publică şi să arate adevăratul vinovat, cel care cu adevărat a încercat să confişte referendumul şi să-l folosească politic şi cel care a politizat referendumul şi într-un fel a şi redus şansele referendumului, este Liviu Dragnea, evident susţinut de liderii PSD', a mai spus Buşoi. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26