Alătură-te comunității!
Bursele europene, evoluţie, marţi 6 februarie. Declaraţii analişti

Sebastian Florea / 06 feb 2018 / 16:58 Salveaza PDF Comentarii
bursa
bursa

Bursele europene înregistrau scăderi de aproximativ 2% la mijlocul zilei de marţi.

Bursele europene înregistrau scăderi de aproximativ 2% la mijlocul zilei de marţi, sub efectul căderii spectaculoase înregistrată luni seara pe Wall Street, care s-a propagat şi pe pieţele asiatice, transmite AFP.

În jurul orei 14.00, Bursa de la Paris afişa un declin de 2,31%, cea de la Londra o scădere de 1,95% iar cea de la Frankfurt o scădere de 2,15%.

'Mişcarea este una brutală. Investitorii nu au mai cunoscut astfel de scăderi de mai mulţi ani', a subliniat Jean-Louis Mourier, economist la firma de brokeraj Aurel BGC. Întrebarea pe care şi-o pune toată lumea este dacă această scădere este una trecătoare sau doar la început.

Pentru majoritatea experţilor, chiar dacă agitaţia mai poate dura câteva zile, starea actuală a economiei este bună iar rezultatele solide afişate de companii, în special de cele americane, nu justifică o scădere prelungită.

Nu sunt condiţii pentru krach

'În mod obiectiv, nu sunt condiţii pentru un adevărat krach. Nimic nu s-a schimbat la nivel economic. Dimpotrivă, ultimii indicatori nu fac decât să confirme că economia mondială rămâne robustă', a declarat Vincent Juvyns, analist la JPMorgan AM.

[citeste si]

Investitorii vor urmări cu atenţie cum va evolua următoarea şedinţă de tranzacţionare de pe Wall Street. Indiciile preliminare arată spre o nouă şedinţă în scădere chiar dacă va fi vorba de o contracţie mai modestă decât cea înregistrată luni, când indicele principal Dow Jones a pierdut aproape 1.600 de puncte pentru a închide şedinţa în scădere cu 4,60%. În pofida scăderilor impresionante înregistrate pe pieţele bursiere din întreaga lume, observatorii rămân încrezători.

'Credem că este o corecţie sănătoasă şi în acelaşi timp sănătoasă', susţine Peter Garnry, analist la Saxo Bank.loading...
VOTEAZA ARTICOLUL
Flash-mob. Dans popular de Ziua Internațională a Dansului

George Mihail Pârvan / 26 apr, 07:14


TOP STIRI CELE MAI...


loading...
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.
Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.13