Bursele europene, evoluţie, marţi 6 februarie. Declaraţii analişti

Sebastian Florea / 06 feb 2018 / 16:58 Salveaza PDF Comentarii
bursa
bursa

Bursele europene înregistrau scăderi de aproximativ 2% la mijlocul zilei de marţi.

Bursele europene înregistrau scăderi de aproximativ 2% la mijlocul zilei de marţi, sub efectul căderii spectaculoase înregistrată luni seara pe Wall Street, care s-a propagat şi pe pieţele asiatice, transmite AFP.

În jurul orei 14.00, Bursa de la Paris afişa un declin de 2,31%, cea de la Londra o scădere de 1,95% iar cea de la Frankfurt o scădere de 2,15%.

'Mişcarea este una brutală. Investitorii nu au mai cunoscut astfel de scăderi de mai mulţi ani', a subliniat Jean-Louis Mourier, economist la firma de brokeraj Aurel BGC. Întrebarea pe care şi-o pune toată lumea este dacă această scădere este una trecătoare sau doar la început.

Pentru majoritatea experţilor, chiar dacă agitaţia mai poate dura câteva zile, starea actuală a economiei este bună iar rezultatele solide afişate de companii, în special de cele americane, nu justifică o scădere prelungită.

Nu sunt condiţii pentru krach

'În mod obiectiv, nu sunt condiţii pentru un adevărat krach. Nimic nu s-a schimbat la nivel economic. Dimpotrivă, ultimii indicatori nu fac decât să confirme că economia mondială rămâne robustă', a declarat Vincent Juvyns, analist la JPMorgan AM.

[citeste si]

Investitorii vor urmări cu atenţie cum va evolua următoarea şedinţă de tranzacţionare de pe Wall Street. Indiciile preliminare arată spre o nouă şedinţă în scădere chiar dacă va fi vorba de o contracţie mai modestă decât cea înregistrată luni, când indicele principal Dow Jones a pierdut aproape 1.600 de puncte pentru a închide şedinţa în scădere cu 4,60%. În pofida scăderilor impresionante înregistrate pe pieţele bursiere din întreaga lume, observatorii rămân încrezători.

'Credem că este o corecţie sănătoasă şi în acelaşi timp sănătoasă', susţine Peter Garnry, analist la Saxo Bank.

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24