EXCLUSIV  BURSE SUA, BITCOIN CĂDERE. Borza: Poate să fie doar o corecție de moment

Deputatul Remus Borza a discutat, la emisiunea Borza Analytica, despre panica de pe Wall Street. Luni, toţi indicii bursieri s-au prăbuşit, iar indicele-vedetă al bursei din New York, Dow Jones, a avut o cădere mai mare decât în criza financiară din 2008.

 

Borza a reamintit o afirmație, făcută tot în cadrul unui interviu acordat DCNews, când spunea că, în anul 2019, ne paște o criză economică.

”Companiile americane au o problemă”

”Vă aduceți aminte că ne mai dăm cu părerea de un an, doi și atenționam iminența unei crize la nivel global.”, a spus el.

Întrebat dacă este vorba despre așa ceva, deputatul a răspuns: ”Prevestește”.

”Asta poate să fie doar o corecție de moment, provizorie, dar care, iată, a ușurat conturile miliardarilor lumii cu vreo 200 de miliarde de dolari. De regulă, în ianuarie- februarie, avem astfel de corecții înainte de publicarea rezultatelor financiare. Companiile americane au o problemă; sistemul de contabilitate european e mult mai riguros decât cel american. De regulă, acțiunile marilor companii americane sunt supraevaluate. A fost o tendință care s-a manifestat continuu în ultimii 50 de ani, și atunci practic fie a intervenit omul, fie sunt anumiți algoritmi de tranzacționare sau roboții de tranzacționare care, la un moment dat, vin să mai atenueze acest avânt, această creștere nesustenabilă a acțiunilor principalelor companii listate la bursa din New York. Vorbeam de supraevaluări de la 80- 100%. Aproape o dublă valoare a acțiunilor față de piață.”, a explicat deputatul.

BITCOIN

”Această corecție a fost pusă și pe seama prăbușirii BITCOIN-ului. Această monedă virtuală, care a făcut istorie în ultimii ani, ajunsese la o cotație de aproape 20.000 de dolari- 1 bitcoin, acum s-a prăbușit la 6.000 și pierde cam în fiecare zi câte 1.000 de dolari. S-ar putea să ajungă undeva sub 0. Toate statele trebuie să descurajeze astfel de valute virtuale pentru că nu fac altceva decât să submineze propriile economii.”, a mai afirmat Borza.

Vezi răspunsul integral:

 Vezi interviul complet AICI.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel