Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Bursă SOROS. Mirel Palada: Teoretic ar trebui să tac din gură. Nu o fac

Soros
Soros

Purtătorul de cuvânt al PRU, Mirel Palada, a primit de la Fundaţia Open Society Institute, finanțată de George Soros, o bursă de studii în perioada 1997-1998. Sociologul a spus, în exclusivitate pentru DC News, că nu face parte din "rețeaua de influență" a lui George Soros.

Mirel Palada a spus că a studiat în Statele Unite ale Americii, dar a decis să se întoarcă în România, fiind singurul care a revenit în țară.

"După cum se poate vedea și din CV-ul meu, disponibil pe tot Internetul, în perioada 1997 – 1998 am primit o bursă de studii de un an, undergraduate studies, în Statele Unite, de la Fundația Open Society Foundation, adică de la Soros. Am dat concurs, am fost sute, am câștigat cinci. Singura condiție a fost ca după acel an să ne întoarcem înapoi. Dintre toți cei cinci, din câte știu, am fost singurul care s-a întors și a rămas în țară.

La vremea respectivă aveam 24 de ani, eram un student în anul 2 la facultatea de sociologie. Nu știam cine este Soros, nu știam despre felul în care se construiesc rețelele de influență. Eram un amărât de student sărac care, pe baza creierului său, câștigase o bursă de un an în America, El Dorado-ul acelor vremi. M-am dus, am studiat un an, a fost o experiență nemaipomenită, pe care o recomand oricui. M-am întors înapoi. Mi-am întemeiat o familie. Am făcut o carieră", a spus Mirel Palada pentru DC News.

Purtătorul de cuvânt al PRU a declarat că de regulă nu vorbește despre oamenii de pe urma cărora a beneficiat, dar în acest caz este cu totul și cu totul altceva. 

"Între timp am început să înțeleg. Și-mi dau seama care sunt mecanismele prin care se recrutează oameni prin această metodă. Îmi pare rău că spun asta, dar trebuie să o spun, căci ce se întâmplă acum este împotriva României. De regulă nu vorbesc de rău pe cei de pe urma cărora am beneficiat, chiar dacă aș putea-o face. Am avut multe slujbe, mulți patroni despre care aș putea spune chestii. Prefer să nu o fac. Mi se pare declasant să arunci cu lături în cei care ți-au făcut un bine.

Teoretic, ar trebui să tac din gură

La fel și cu Soros. Teoretic, ar trebui să tac din gură. Nu o fac, însă, și-mi calc pe suflet pentru asta, pentru că influența sa în România în momentul de față este puternic detrimentală și împotriva intereselor țării noastre. În consecință, consider că românii trebuie să afle despre rețeaua de influență pe care acesta a construit-o, cu migală demnă de toată lauda, în țările post-comuniste. A luat tineri pufoși și naivi, le-a arătat America, le-a plătit studiile, construind cu răbdare o rețea de oameni care să-i fie recunoscători și pe care să-i folosească, atunci când le vine vremea și se fac oameni mari și cu influență.

Îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu fac parte din rețeaua de influență a lui Soros din România din zilele noastre. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat suficient de mult creier să înțeleg mecanismele de construire a pufoșilor care devin, cu voia sau fără voia lor, instrumente de diseminare și de control. La vremea respectivă, Soros mi-a făcut un bine, sperând ca acuma binele să se întoarcă, să mă simt dator și să-i fiu un minion de-al dânsului. Iaca n-a fost așa. Fac parte din cei care își iubesc țara și nu face parte din rețeaua sa de influență, din contră, trag un semnal de alarmă asupra celor care se întâmplă", ne-a mai zis Mirel Palada.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel