Bursa închide în scădere pe toţi indicii şedinţa de marţi

Bursa de la Bucureşti a închis în scădere şedinţa de tranzacţionare de marţi, iar tranzacţiile realizate au însumat doar 25,59 milioane de lei. 

Indicele de referinţă BET, care arată evoluţia celor mai lichide 13 acţiuni, s-a depreciat cu 0,74%, indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a scăzut cu 0,64%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, a pierdut 1,21% din valoare. Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a consemnat o depreciere de 0,78%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a coborât cu 0,73%. Indicele BET-FI al SIF-urilor a înregistrat o scădere de 0,79%.

Cele mai severe deprecieri au fost consemnate de acţiunile Condmag, care au pierdut 7,5% din valoare, Oltchim - minus 6,58% şi Electroputere - minus 4,17%.

Pe de altă parte, cele mai mari creşteri au fost înregistrate de Dafora, cu 4,67%, Turbomecanica - plus 3,88% şi Biofarm - plus 3,75%. Cele mai semnificative tranzacţii pe Piaţa Reglementată au fost realizate cu acţiunile Banca Transilvania (8,7 milioane de lei), OMV Petrom (3,98 milioane de lei) şi BRD-GSG (3,33 milioane de lei), notează Agerpres.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel