Bursa deschide pe verde şedinţa de joi

Bursa
Bursa

Bursa a înregistrat schimburi de peste 8,5 milioane de lei, în primele 30 de minute.

Bursa de la Bucureşti a deschis în creştere şedinţa de joi, iar la 30 de minute de la deschidere indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide 15 companii, creştea cu 0,46%, până la 7.509,44 puncte.

Bursa a închis în scădere puternică pe toţi indicii bursieri şedinţa de miercuri, deprecierile variind între 5,69% pe indicele BET-FI al SIF-urilor şi 11,52% pe indicele ROTX (Romanian Traded Index) pe fondul anunţului cu privire la introducerea de noi taxe care ar viza sectorul bancar şi companiile din sectorul energetic.

Creșteri mici


Valoarea totală a schimburilor realizate după primele 30 de minute de la deschiderea şedinţei se situa la 8,5 milioane de lei (1.825.533 euro). Totodată, indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, înregistra o apreciere cu 0,46%, în timp ce indicele BET-FI al SIF-urilor era în creştere cu 0,21%. BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, era singurul care consemna o depreciere, de 0,19%.

Ckitește și: Bursa în picaj. Radu Herjeu: Eu cred că am ajuns într-un univers absurd

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a crescut cu 0,49%, iar reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, se aprecia tot cu 0,49%. Acţiunile Băncii Transilvania erau, joi dimineaţa, cele mai tranzacţionate pe Bursa de la Bucureşti, schimburile pe aceste titluri fiind de 1,3 milioane de lei, urmate de acţiunile Romgaz (563.344 lei) şi BRD (386.235 lei).

Citește și: Proiect privind măsurile fiscale. Bănci, scădere la bursă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel