Bursa deschide în urcare şedinţa de luni. Cine a crescut cel mai mult

Bursa Bucuresti
Bursa Bucuresti

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în creştere prima şedinţă de tranzacţionare a acestei săptămâni, pe un rulaj de 2,54 milioane lei, respectiv puţin peste 560.000 euro.

Toţi indicii bursieri afişau culoarea verde, iar indicele principal, BET, care arată evoluţia celor mai lichide 12 companii, se aprecia cu 0,55%, la 45 de minute de la debutul tranzacţionării pe piaţa românească de capital. Aceeaşi creştere o avea şi BET-TR, care include aceleaşi companii plus dividendele, afişând 10.338 puncte. BET-FI (indicele SIF-urilor) şi BET Plus (care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB) se apreciau cu 0,1%, respectiv 0,55%, iar BET-XT (al celor mai lichide 25 de titluri) câştiga 0,47%, în timp ce BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a urcat cu 0,51%.

Din punct de vedere al companiilor de pe piaţa reglementată, cel mai mult se apreciau acţiunile Sinteza, cu 3,26%, la câteva zile după decizia AGA de acordare a dividendelor. Compania este urmată în top de creşterile acţiunilor Erste Group Bank, cu 2,88%, şi ale Turbomecanica, cu 2,52%.

La polul opus, cel mai mult se depreciau acţiunile Rompetrol Well Services cu -2,91%, Oil Terminal cu -1,02% şi SIF1 Banat Crişana cu -0,53%. Pe AeRO, rulajul era de doar 4.823 lei, cea mai mare parte din această sumă fiind realizată cu acţiunile Bittnet Systems 2.544 lei, compania având o creştere de 1,8% a preţului acţiunilor, luni dimineaţă, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel