Bursa de Valori Bucureşti închide în creştere: Acţiunile Hidroelectrica domină tranzacţiile

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Bursa de la Bucureşti a închis în creştere şedinţa de joi.

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat o zi pozitivă joi, încheind şedinţa cu o valoare totală a tranzacţiilor de 91,58 milioane de lei (18,41 milioane de euro).

Indicele principal BET a înregistrat o creştere semnificativă de 0,59%, ajungând la 16.928,98 puncte, indicând un sentiment optimist al investitorilor.

De asemenea, indicii specifici au reflectat, de asemenea, o tendinţă ascendentă: BET-Plus, care urmăreşte evoluţia celor mai lichide 43 de acţiuni de la BVB, a înregistrat un avans de 0,56%, iar indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a apreciat cu 0,66%. Indicele SIF-urilor, BET-FI, a înregistrat o creştere de 0,95%.

În ceea ce priveşte alte categorii de acţiuni, indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,52%, iar BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, a închis în creştere cu 0,61%.

Singurul indice care a consemnat o scădere a fost BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, înregistrând un declin de 0,45%.

Pe parcursul zilei, acţiunile Hidroelectrica au dominat tranzacţiile pe Piaţa Reglementată a BVB, înregistrând o valoare totală a schimburilor de 34,05 milioane de lei. Alte acţiuni care au atras atenţia investitorilor au fost cele ale Banca Transilvania, cu un rulaj de 10,27 milioane de lei şi Romgaz, cu 7,63 milioane de lei.

În ceea ce priveşte performanţa individuală a acţiunilor, cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Armătura (+14,57%), Societatea de Construcţii Napoca (+14,11%) şi Electroaparataj (+8,11%).

Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de acţiunile Condmag (-13,33%), Grupul Industrial Electrocontact (-12,62%) şi Bermas (-8,70%).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel