EXCLUSIV  Bursa de Valori București, maxim istoric. Stere Farmache: Realitatea e că... - video

Stere Farmache, președintele Fondului Român de Contragarantare, a vorbit, în cadrul interviurilor DCNews, despre evoluția Bursei de Valori București.

"Bursa de Valori şi Fondul Român de Contragarantare sunt instituții financiare specializate. Bursa are o rezonanţă mai mare (...) Bursa de Valori Bucureşti a fost înfiinţată ca să sprijine companiile comerciale să se finanţeze mai uşor (....) S-au făcut progrese. (...)

Maximul pe care l-a atins bursa a fost în 2007, atât în ceea ce priveşte valoarea tranzacțiior, cât şi la nivelul preţurilor, capitalizarea. Valoarea ajunsese la 21,5 milioane pe zi (...) Eram tot timpul în urma Băncii Naţionale. Realitatea este că bursa reflectă evoluţia, starea companiilor comerciale şi a economiei. Ea dă acest semnal, atunci când companiile sunt bine reprezentate în bursa (...).

Neavând acea masă critică în ceea ce priveşte volumele tranzacţionate la bursă, evident că și ecoul pe care îl ai în economia reală este atenuat. Numărul şi valoarea companiilor sunt reduse", a spus Stere Farmache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel